Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Aan het water

Aan het water

Vakantie aan het water met je trouwe viervoeter

Of het nu de zee is of een groot meer, de meeste honden zijn gek op water. Dit geldt ook voor de meeste baasjes en voor andere familieleden. Daarom zijn de vakantiehuizen aan de zee of bijvoorbeeld aan een van de prachtige Italiaanse meren populair onder hondenbezitters. Naast heerlijk afkoelen in het water bieden meren en het strand mooie uitzichten voor een goede wandeling. Wil jij graag een vakantiehuis dicht aan het water? Dan hebben wij de opties alvast voor je op een rij gezet.

Tip: Leer je hond dat hij niet zomaar het water in mag rennen of springen maar dat dit enkel op commando mag. Niet alle honden kunnen even goed zwemmen. Heeft jouw hond nog nooit gezwommen? Kies dan altijd eerst voor rustig en ondiep water.

 

Bekijk alle vakantiewoningen aan het water


De mooiste meren om op vakantie te gaan

Zowel voor het baasje als de hond is het heerlijk om in de buurt van het water op vakantie te gaan. Het voordeel van de binnenlandse meren is dat het zoet water betreft. Wel zo prettig voor de hond dus. Er zijn vele prachtige meren om een leuke vakantiewoning te boeken en waar voldoende te beleven is in de omgeving. We lichten er een paar uit.

De meren van Lombardije

Italië kent een aantal prachtige meren. De meest bekende zijn het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore. Al deze meren vind je in de buurt van de noordelijke provincie Lombardije. Meer informatie over deze prachtige meren en de omgeving vind je op onze informatiepagina over Lombardije.

Meren in de Alpen

In de Alpen vind je prachtige bergmeren, ideaal voor een stukje verkoeling voor de hond na een mooie wandeling door de bergen. Maar ook voor de rest van het gezin bieden de bergmeren veel vertier. Zo kun je er heerlijk zwemmen, of lekker dobberen in een kano. In het Oostenrijkste Salzburgerland is het meer van Zell am See een echte aanraders, mede omdat naast het meer de omgeving veel te bieden heeft. Ook Hallstatt is een meer dat je zeker moet bezoeken tijdens een vakantie in Salzburgerland. Het meer oogt bijna sprookjesachtig!

Onze oosterburen hebben met de Bodensee een prachtig meer in handen. Voor de natuurliefhebbers onder ons een absolute aanrader voor een vakantie. Naast een reusachtig meer, huisvest de regio ook het bekende zwarte woud. Kortom een prachtige regio om vanuit een vakantiehuis te genieten van de natuur en het prachtige meer. Voor meer informatie raden we aan om onze informatiepagina over Baden-Württemberg te lezen. Dit is de regio waar de Bodensee in ligt.


Vakantiehuizen aan de Zee

Binnen Europa hebben we tal van mogelijkheden om te genieten van de zee, tijdens een vakantie met de hond. Dit kan in ons eigen land, maar ook daarbuiten. Landen als Frankrijk, Spanje en Italië zijn populair, maar ook in België en het noorden van Duitsland zijn er mooie stranden te vinden. Wil je meer te weten komen over de opties voor een vakantiehuis aan de zee of het strand kijk dan op onze informatiepagina over vakanties met de hond aan zee. Uiteraard kun je ook direct alles huizen aan de zee bekijken.

Bekijk alle vakantiewoningen aan de zee


 

Suggesties voor vakantiehuizen bij "Aan het water"

Ik ben gek op spelen in het water. Neem een balletje of een stok mee en ik vermaak mij de hele dag rondom het water!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!