Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Normandië

Vakantiehuis in Normandië met je hond

  • Wereldberoemde herdenkingsmonumenten van de 2e wereld oorlog
  • Prachtige stranden om te wandelen met de hond
  • Heerlijke oesters, cider, calvados & camenbert
  • Zeer verrassende havendorpen vol cultuur
  • In Normandië bieden we een leuke variatie vakantiehuizen

Met zijn prachtige, gevarieerde landschappen en rijke geschiedenis heeft Normandië bezoekers veel te bieden. Normandië heeft een prachtig landschap, kustlijn en bossen, maar ook indrukwekkende kastelen, prachtige kerken en pittoreske oude stadjes zoals Rouen. Normandië heeft een paar van de beroemdste bezienswaardigheden van Frankrijk, de Mont Saint-Michel, en de badplaatsen Honfleur en Deauville. In de zomer behoren tot de topattracties van de regio. Langs de kust van het kanaal zie je enorme kliffen eindigend in de zee, terwijl Basse-Normandië wordt gekenmerkt door groene, rustige valleien. Een idyllisch pastoraal gebied bekend als de "Suisse Normande" ("Normandisch Zwitserland") trekt natuurliefhebbers en liefhebbers van buitensporten. Kortom, tijdens een verblijf met je hond in een vakantiehuis in Normandië, hoeven jij en je hond je geen moment te vervelen.

Voor liefhebbers van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog is een bezoek aan Normandië een must. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Normandië zwaar getroffen door de Duitse bezetting en was het de plaats van de geallieerde landingen in 1944. Toeristen kunnen een bezoek brengen aan de militaire begraafplaatsen; herdenkingsmusea; en de D-Day landingsstranden, waaronder Omaha Beach en Arromanches Beach.

Van badplaatsen en vissersdorpjes tot middeleeuwse steden en gotische kastelen. Er is hier zoveel te zien tijdens een verblijf in een vakantiehuis met jouw hond.

BEKIJK AANBOD NORMANDIË


Wandeltochten met de hond

Tijdens een heerlijke vakantie in een vakantiehuis in Normandië met jouw hond wil je er natuurlijk op uit trekken. Met meer dan 3000 kilometer aan lange afstand wandelpaden om uit te kiezen, ben je verzekerd van geweldige wandeltochten met de hond. Om je dichter bij de natuur te voelen zit je goed in Normandië. De regio is de thuisbasis van een divers scala aan landschappen met uitgestrekte en dramatische panoramische uitzichten waar wandelaars verliefd op worden. Normandië is een van de populairste wandelbestemmingen van Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling in de natuur of een stevige trektocht. Er is voor iedereen wel een wandeling te vinden.

Bekend zijn de nationale "GR" of Grande Randonnée routes die Normandië verbinden met de rest van Frankrijk en Europa. Ga gerust langs bij de VVV-kantoren voor kaarten en suggesties voor routes. Wanneer je Normandië verkent, is het belangrijk om altijd de route te plannen en een kaart en een mobiele telefoon bij de hand te hebben. Kom voorbereid met goede wandelschoenen, voldoende water voor baas en hond en een camera om de schoonheid van de natuur vast te leggen.


Caen memorial museum

Dit museum is gelegen in Laag-Normandië bij het Kanaal en speelde een cruciale rol tijdens de nazi-bezetting van de Tweede Wereldoorlog. Caen is een uitstekend vertrekpunt voor een rondleiding langs de Normandische D-Day stranden en gedenktekens. Driekwart van de stad werd verwoest tijdens de geallieerde landingen in juni en juli van 1944 (hoewel de historische kerken vrijwel ongeschonden bleven). Het Mémorial de Caen (herdenkingsmuseum van Caen) dat werd opgericht als eerbetoon aan het lijden van Caen tijdens de oorlog, vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog, de landingen van D-Day en de Slag om Normandië. Onder het Caen Memorial Museum ligt het hoofdkwartier van generaal Richter, dat tijdens de Duitse bezetting een commandopost was.


Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel, een belangrijk middeleeuws bedevaartsoord en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Zowel de 11e tot 13e eeuwse abdij van Saint-Michel als de baai van Saint-Michel worden beschermd onder deze benaming. De abdij van Saint-Michel, die meer dan 100 meter boven de zee uitsteekt, heeft iets mythisch. De ontzagwekkende gotische torenspitsen lijken naar de hemel te reiken en nodigen bezoekers uit om de dreigende baai van Saint-Michel over te steken. Bij eb is het mogelijk om een "traditionele oversteek" te maken (een wandeling met gids of een pelgrimstocht) om de Mont Saint-Michel te bereiken. Bij hoog water wordt de Mont Saint-Michel een eiland dat slechts via één weg bereikbaar is.


Rouen

Als je door de oude stad Rouen wandelt zul je genieten van de historische sfeer die je aantreft in de kronkelige geplaveide straatjes die zijn omzoomd met maisons à colombages (vakwerkhuizen). Gotische kerken zijn overal te vinden, en vele zijn juweeltjes van middeleeuwse architectonische prestaties. De indrukwekkende Cathédrale Notre-Dame werd door Claude Monet afgebeeld in een reeks schilderijen die de ingewikkelde details van de gevel van de kathedraal op verschillende tijdstippen van de dag laten zien. Een ander opmerkelijk monument in Rouen is de klokkentoren in het centrum van de stad. Een van de topattracties van Rouen is het Musée des Beaux-Arts, dat tot de meest opmerkelijke musea voor schone kunsten van Frankrijk behoort. De collectie omvat meesterwerken van de Europese schilderkunst, waaronder een assortiment impressionistische werken.


Honfleur

Met zijn pittoreske oude haven aan de monding van de Seine is Honfleur een van de charmantste stadjes van Europa. De stad ligt op ongeveer 25 kilometer van Le Havre en heeft sfeervolle geplaveide straatjes en veel oude vakwerkhuizen. Deze oude zeevaardershaven was in de 16e eeuw de plaats waar reizigers inscheepten voor reizen naar Canada. Aan de noordkant van de haven staat het 16e-eeuwse Luitenance-gebouw, het oude gouverneurshuis, gebouwd op de overblijfselen van de oude stadsmuren. Een van de opmerkelijkste attracties van Honfleuris het Musée de la Marine (Maritiem Museum). Het is ondergebracht in de voormalige Eglise Saint-Etienne, die dateert uit de 14e eeuw. Het Maritiem Museum vertelt de geschiedenis van de zeevaart, de visserij en de scheepsbouw in Honfleur.


Onze vakantiehuizen in Normandië waar je hond welkom is

Indereen die met de met de hond een vakantiehuis zoekt in Normandië heeft zijn eigen specifieke wensen. De vakantiehond biedt daarom een leuke variatie aan vakantiehuizen aan. Van eenvoudig en betaalbaar tot zeer comfortabel tot luxe. Ga je met de kinderen kijk dan ook eens naar het leuke kindvriendelijke vakantiecomplex Le Domaine de la Corniche. Een ding hebben al onze vakantiehuizen in ieder geval gemeen. Ze zijn allemaal goed beoordeeld door andere hondenbezitters.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!