Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Nederland

Op vakantie met je hond in Nederland

  • Lang uitgestrekte standen langs te kust
  • Prachtige afwisseling tussen land en water
  • Bekend om haar prachtige molens en tulpen

Vakantie in Nederland verblijf dan in een vakantiehuis met met de hond. Lekker op vakantie of een weekendje weg in eigen land? Nederland kent tal van prachtige gebieden waar je heerlijk kunt uitwaaien samen met jouw hond. Denk aan de Waddeneilanden, mooie kustlijnen, de Veluwe of het heuvelachtige Limburg. Nederland is een land vol van diversiteit waar op de mooiste locaties prachtige vakantiehuizen te vinden zijn, waar jouw hond uiteraard van harte welkom is. In Nederland bieden wij naast vakantiehuizen ook een aantal mooie chalets en zelfs en gave villa met een eigen zwembad.

BEKIJK AANBOD

Populaire regio’s in Nederland met de hond voor vakantiehuis(en)

Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden staan bij uitstek bekend om haar rust, mooie stranden en de prachtige flora en fauna die het te bieden heeft. De Waddeneilanden zijn dan ook niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen om met de hond naartoe te gaan in Nederland in een vakantiehuis. De eilanden bestaan uit 5 populaire eilanden die je ongetwijfeld bekend zullen voorkomen, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Het fijne is dat bijna op alle eilanden honden gedurende het hele jaar los mogen rondlopen. Hierdoor kan je hond zich helemaal uitleven op de eindeloze stranden die de Waddeneilanden zo karakteriseren. Enkel op Texel zijn er restrictie ten aanzien van het los rondlopen op de bewaakte strandgebieden. Mocht je meer willen weten kijk dan op onze informatiepagina over de Waddeneilanden.

Gelderland en de Veluwe

Gelderland is een van de populairste vakantiebestemmingen om met de hond heen te gaan. Met de Veluwe heeft het een van de mooiste natuurgebieden van ons land in handen. Niet alleen de Veluwe maken Gelderland uniek om een vakantiehuis te boeken. Het kent tal van mooie kastelen en landgoederen. Daarnaast is de hoofdstad van Gelderland Arnhem, een van de meest veelzijdige winkelsteden in Nederland en daarmee erg interessant om met de hond op vakantie te gaan in een vakantiehuis.

Nederlandse kust

Nederland kent een lange kustlijn met prachtige stranden vol met mooie vakantiehuizen waar honden welkom zijn. Niet zo vreemd dus dat in deze omgeving vele gezellige en luxe vakantiewoningen te vinden zijn. De Nederlandse kustlijn grenst aan de Noordzee en aan de Waddenzee en strekt zich uit over meer dan 250 km kustlijn. In de omgeving van de grote steden als Amsterdam en Den Haag vind je de bekende grote badplaatsen als Zandvoort, Scheveningen en Ijmuiden.

Hier vind je los van de mooie duinen ook vele strandpaviljoens en is er ’s avonds genoeg vertier. Let er goed op waar de hond aangelijnd moet zijn. Verder richting het Noorden vind je meer rust langs de Zee. Populaire badplaatsen hier zijn bijvoorbeeld Bergen aan Zee, Callantsoog en Schoorl. Ook hier hebben we een breed aanbod aan leuke vakantiehuizen dicht bij de zee. In het zuiden van Nederland in Zeeland vind je mooie brede stranden. Populaire bestemmingen hier zijn Cadzand en Vlissingen, maar ook in Oostcapelleen Walcheren vindt de prachtige plekken om heerlijk tot rust te komen tijdens jouw vakantie. 

Omgeving en bezienswaardigheden in Nederland voor baas en hond tijdens je vakantie

Omdat Nederland een vakantieland is met een prachtige diversiteit aan natuur en bezienswaardigheden. Ook al leven we in een klein kikkerlandje, je zult versteld staan hoeveel moois Nederland als vakantieland te bieden heeft voor baas en hond. Ieder provincie in Nederland heeft zo zijn eigen charme en karakteristieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe in Gelderland of de prachtige bloemen in de Keukenhof in Zuid-Holland. Nederland is een land waar huisdieren hoog in het vaandel staan. Hierdoor zijn honden bij veel bezienswaardigheden dan ook toegestaan of wordt het duidelijk aangegeven.

Nederland telt in totaal 12 provincies. Wij bieden in alle 12 provincies hoogwaardige vakantiehuizen aan waar jouw trouwe viervoeter meer dan welkom is.

Op onze regiopagina’s vind je leuke informatie over elke provincie en wat leuke bezienswaardigheden en natuurgebieden zijn om met de hond te bezoeken: bijvoorbeeld Limburg, Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Overijssel, Flevoland, Friesland, Drenthe en Groningen


Regelgeving hond in Nederland tijdens verblijf in vakantiehuis

Nederland is een heerlijk land om samen met je hond op vakantie te gaan in een vakantiehuis. Natuurlijk zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Voor alle reizen binnen de Europese unie geldt dat een dierenpaspoort en een chip verplicht zijn. Zo’n chip is te verkrijgen via je dierenarts. Ook is het belangrijk dat je hond is ingeënt tegen rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd. Let erop dat de vaccinatie minimaal 21 dagen voor je vertrek is gezet.

Loslopen

Wanneer je op vakantie bent in Nederland met de hond in een vakantiehuis hanteer dan een relatief eenvoudige basisregel als het gaat om het loslopen van honden. Binnen de bebouwende kom is het aanlijnen van de hond verplicht. Tevens geldt er hier ook een opruimplicht. Buiten de bebouwde kom mag jouw viervoeter vrij rondlopen en geldt er ook geen opruimplicht. Op de meeste stranden in Nederland geldt dat op bewaakte stranden de hond aangelijnd moet zijn. Daarbuiten mag de hond heerlijk vrij rondlopen.

Uiteraard kunnen de regels afwijken, bijvoorbeeld in natuurgebieden. Hier kan het zijn dat de hond aangelijnd moet zijn. Overal waar de hond vrij mag rondlopen is het belangrijk dat je de hond altijd onder controle hebt. Zo voorkom je dat onverwachte voorbijgangers of kinderen schikken. Ook als je op vakantie gaat geldt de stelregel dat je altijd verantwoordelijk bent voor het gedrag van je hond.


Eten en Drinken tijdens vakantie in Nederland in vakantiehuis met de hond

Tijdens ons verblijf in een vakantiehuis in Nederland met de hond willen we er uiteraard graag op uit. Een bezoek aan een restaurant of terras hoort daar uiteraard bij. In de meeste restaurants en terrassen zijn honden van harte welkom. Wel moeten restaurant zich aan bepaalde regels houden. Dus mogen honden niet op plekken komen waar eten bereid wordt. Het kan dus voorkomen dat restaurants met een open keuken geen honden mogen toestaan. Mocht je twijfelen raden wij aan om vooraf even te informeren.

Een andere tip is om te vragen naar een tafel in de hoek of buiten tijdens het reserveren. Zo kun je bijvoorbeeld een rustige plek voor jou hond creëren. Verder helpt het om je hond vooraf even goed uit te laten en te zorgen dat hij vooraf goed gedronken en gegeten heeft. Dit zorgt ervoor dat je zelf volop kunt genieten van een heerlijk diner tijdens jouw vakantieverblijf.


Onze vakantiehuizen in Nederland met de hond voor je vakantie

Tot slot kan je van alle vakantiehuizen van de vakantie hond verwachten dat jouw hond hier welkom is. Tevens kun je ook zien hoeveel honden welkom zijn. Tevens staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Wij hanteren dan ook een hoge standaardnorm zodat je verzekerd bent van comfort en een echt vakantiegevoel. Alle onze vakantiehuizen zijn door eerdere vakantiegangers beoordeeld met een gemiddelde score van minimaal een 8.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!