Menu
 • Voor vakantiehuizen met hond
 • Kwalitatieve vakantiehuizen
 • Laagste prijsgarantie
 • Betrouwbaar
Gelderland

Gelderland

Wat te beleven tijdens je vakantie samen met de hond in Gelderland?

 • Zeer afwisselend landschap
 • Uniek natuurgebied de hoge Veluwe
 • Mooie landhuizen en kastelen
 • Veel afwisselende wandelmogelijkheden

Gelderland is een van de populairste vakantiebestemmingen om met de hond een vakantie te boeken. Met de Veluwe heeft het een van de mooiste natuurgebieden van ons land in handen. Maar niet alleen de Veluwe maken Gelderland uniek om een vakantiehuis te boeken. Het kent tal van mooie kastelen en landgoederen. Daarnaast is de hoofdstad van Gelderland Arnhem een van de meest veelzijdige winkelsteden van Nederland.


Omgeving van Gelderland

Gelderland heeft als motto: Gelderse streken. Dit komt omdat Gelderland bestaat uit meerdere regio’s met ieder zijn eigen karakteristieke eigenschappen:

Veluwe

De Veluwe midden in Gelderland wordt door velen en de hond op vakantie ook wel het mooiste natuurgebied van ons land genoemd. Het kenmerkt zich door prachtige uitgestrekte heidevelden en zandvlaktes. Daarnaast heeft het ongerepte bossen. Je zult voorstelt staan van de adembenemende uitzichten die je aantreft in dit prachtige natuurgebied met een oppervlakte 91.200 hectare. Zoals in veel natuurgebieden moeten honden in een gedeelte van het natuurgebied aangelijnd zijn. Het leuke aan de Veluwe is dat er ook een aantal gebieden zijn waar je hond heerlijk vrij kan rondlopen:

Honden losloopgebieden Veluwe:

 • Kootwijkweduin: Dit is een honden losloopgebied van 56 hectare groot en niet omrasterd. Je kunt het beste parkeren bij: Nieuw Milligenseweg, 3775 KR Kootwijk. Aan de overkant van de weg ligt het gebied waar je hond vrij kan rondlopen.
 • Harskamp: Dit is een omheind losloopgebied van 17 hectare. Je kunt het beste parkeren bij 6732 EP Harskamp (aan de N310 (bij de  Hoog Buurloseweg).
 • ‘t Leesten: Dit is een honden losloopgebied van 16 hectare: Hoenderloseweg 191, 7339 GG Ugchelen. Hier hebben ze een zogenaamde nattenneuzenroute van 4 km waar de hond los mag rondlopen.
 • Speulderbos- en Sprielderbos: Prins Hendriksweg in Putten ter hoogte van Koudhoorn.
 • Zwolse bos, Dit is voor het grootste gedeelte een hondlosloopgebied. Alleen rondom het ecoduct is een rustgebied. Dit wordt met borden aangegeven: Palenweg/Kamperweg vlakbij de oprit Heerde en Wezep. Parkeerplaats ligt tegenover Heerderstrand.

Naast deze losloopgebieden raden we je zeker aan ook de postbank eens te bezoeken. Dit heuvelachtige gebied staat bekend om haar kleurrijke uitzichten! Uiteraard biedt de vakantiehond vakantiewoningen op de Veluwe die je bij ons kunt boeken! Uiteraard zijn honden hier van harte welkom.

Achterhoek

De achterhoek kenmerkt zich door prachtige landhuizen en kastelen maar ook door het afwisselende landschap tussen water en land. De achterhoek kent een groot netwerk van mooie wandelroutes die je met je hond kunt afleggen tijdens je vakantie in Gelderland. In totaal zijn er 150 startpunten van wandelroutes door de natuur van de achterhoek. De routes zijn ook gratis te downloaden via https://achterhoek.nl/Wandelroutes.

 

Regio Arnhem

De regio Arnhem wordt onder andere gekenmerkt door de stad Arnhem en de Rijn die door deze veelzijdige stad loopt. Naast de stad kenmerkt de regio zich door nostalgische dorpen en net als de Achterhoek vind je hier prachtige landgoederen en kastelen. Een leuke tip is het Sonsbeekpark aan de rand van het centrum van de stad. Met een prachtige waterval behoort dit park tot een van de mooiste parken dat ons land telt. Het leuke van het Sonsbeekpark is dat in een aantal delen de hond heerlijk mag uitrazen. Al met al een prachtige regio om van een heerlijke vakantie te genieten.

Betuwe

De Betuwe staat bekend om haar boomgaarden en fruitteelt. Heerlijk voor de hond op vakantie in Gelderland om doorheen te rennen. In de lente kenmerkt het zich ook door de prachtige bloesemen over de gaarden. Daarnaast wordt de Betuwe ook wel het rivierenlandschap genoemd. Rivieren als de Neder-Rijn, de Waal, en de Lek maken het landschap gevarieerd. Tussen Oosterbeek en Doorwerth ligt een indrukwekkende hoge stuwwal van maar liefs 65 meter hoog, Dit zijn overblijfselen uit de ijstijd en biedt hierdoor een indrukwekkend uitzicht tijdens een mooie wandeling met de hond. Verder kent de Betuwe tal van gezellige dorpen die zeker de moeite zijn om te bezoeken. Denk hierbij aan plaatsen zoals Tiel, Culemborg Elst of Geldermalsen.

Rijk van Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Dit is ook terug te zien in het gezellige centrum met vele monumentale gebouwen en gezellige boetiek winkeltjes. Uiteraard kennen we Nijmegen ook allemaal van de Nijmeegse vierdaagse. Helaas zijn tijdens dit evenement geen honden toegestaan. Het leuke van Nijmegen is dat de stad wordt omringt door mooie natuurgebieden. Zo vind je prachtige gebieden rond de rivieren de Rijn, de Maas en de Waal waar je heerlijk kunt wandelen met de hond.


Bezienswaardigheden

De provincie Gelderland biedt een breed scala aan leuke bezienswaardigheden waar ook de hond is toegestaan. We geven je een aantal leuke suggesties:

Het openluchtmuseum

Dit 44 hectare grote park brengt de oude Nederlandse geschiedenis tot leven. Het park toont tal van prachtige oude gebouwen, molens en boerderijen waarbij oude ambachtslieden het park tot leven brengen. Daarnaast bestaat het park uit mooie tuinen en oude trams en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen te doen. Jouw hond is hier van harte welkom maar moet wel aangelijnd blijven. Ook in de horecagelegenheden zijn honden toegestaan. In tentoonstellingsruimtes en musea gebouwen niet altijd.

Kasteel Slangenburg

Het leuke van landgoed Slangenburg is dat een gedeelte van het landgoed een losloopgebied is. In het andere gedeelte zijn honden ook welkom maar dan aangelijnd. Een leuke combinatie van een prachtige wandeling door het landschap van Doetinchem gecombineerd met een bezoek aan een prachtig kasteel.

Oorlogsmuseum Overloon

Hier zijn honden aangelijnd welkom. Dit indrukwekkende museum toont een grote collectie van oorlogsvoertuigen uit de tweede wereldoorlog. Daarnaast geeft het een inkijk in de geschiedenis over bijvoorbeeld de slag om Overloon, maar ook hoe het leven in die tijd was.

Mocht je een uitstapje willen doen zonder de hond dan zijn de Apenheul, Burgers Zoo, het Kröller-Müller museum of Paleis het Loo echte aanraders.


Overnachten in Gelderland

De vakantiehond biedt uiteraard de mooiste vakantiehuizen in Gelderland waar honden welkom zijn. Of je nu in de buurt van de Veluwe wilt overnachten of in de buurt van Nijmegen voor beide bieden we voldoende vakantiewoningen waar honden welkom zijn. Wij hanteren  een hoge standaardnorm zodat je verzekerd bent van comfort en een echt vakantiegevoel. Alle onze vakantiehuizen zijn door eerdere vakantiegangers beoordeeld met een hoge score!


Eten en Drinken

Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Gelderland wil je er uiteraard graag op uit. Een bezoek aan een restaurant of terras hoort daar dan bij. In de meeste restaurants en terrassen zijn honden van harte welkom. Wel moeten restaurant zich aan bepaalde regels houden. Zo mogen honden niet op plekken komen waar eten bereid wordt. Het kan dus voorkomen dat restaurants met een open keuken geen honden mogen toestaan. Mocht je twijfelen raden wij aan om vooraf even te informeren. Een andere goede tip is om te vragen naar een tafel in de hoek of buitentijdens het reserveren. Zo kun je een rustige plek voor jou hond creëren. Verder helpt het om je hond vooraf even goed uit te laten en te zorgen dat hij vooraf goed gedronken en gegeten heeft. Dit zorgt ervoor dat je zelf volop kunt genieten van een heerlijk diner tijdens jouw vakantieverblijf. Ook je hond kan heerlijk eten en drinken op vakantie in Gelderland.


Leuke steden

 Mocht je een dagje willen winkelen dan zijn er tal van leuke dorpen en steden in Gelderland waar dit kan. Echte aanraders zijn Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Hanzestad Elburg

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!