Menu
 • Voor vakantiehuizen met hond
 • Kwalitatieve vakantiehuizen
 • Laagste prijsgarantie
 • Betrouwbaar
Ardennen

Vakantiehuis in de Ardennen met je hond

  • Met de Ardennen heeft België een van de mooiste natuurgebieden van Europa
  • Mooie vakantiehuizen midden in de natuur
  • Gezellige steden en terrassen
  • Prachtige uitgestrekte bossen om te wandelen met je hond

Wat is er te doen in de Ardennen?

De Ardennen is misschien wel het mooiste natuurgebied van de Benelux en tevens een van de allergrootste. Dit maakt de Ardennen ideaal om een vakantiehuis met je hond te boeken. En door de afstand ook goed te doen om er even heerlijk een paar dagen tussenuit te gaan.

Voor zowel de hond als het baasje is het een heerlijk omgeving waar van alles te beleven is. Je vindt hier de mooiste wandelroutes, de mooiste uitzichten en de meest pittoreske dorpjes van België. We bieden tal van leuke vakantiehuizen aan in dit prachtige uitgestrekte gebied. Het landschap is zeer divers, het kenmerkt zich door grote uitgestrekte bossen, heuvels, rivieren, grotten, kastelen en ga zo maar door. Jouw hond zal hier de tijd van z'n leven hebben. Echte aanraders in de Ardennen zijn Spa, Bastogne, Durbuy, de Watervallen van Coo, Houffalize en de grotten van Han.

Dit is nog maar een kleine afspiegeling van wat er te beleven valt in dit prachtige gebied voor zowel jezelf als voor je hond. Mocht je met de kinderen gaan dan bieden de Ardennen vele mogelijkheden. Denk hierbij aan klimmen, kanoën, abseilen enzovoorts. Maar enkel de omgeving zelf biedt al voldoende vertier voor jong en oud.

BEKIJK AANBOD ARDENNEN

Natuurpark Hoge Venen

Natuurpark Hoge Venen maakt deel uit van het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen - Eifel. Het ligt dus op het grensgebied met Duitsland. De Belgische kant maakt onderdeel uit van de Ardennen. Het gebied kenmerkt zich door heide en veenlandschap en kent een unieke flora en fauna. Daarnaast omringt het zicht met prachtige bossen zoals je die gewend bent van de Ardennen. Het is wel belangrijk om goede informatie in te winnen waar je hond wel en niet kan loslopen. Sommige delen van het gebied zijn zo beschermd dat zelfs honden er niet zijn toegestaan. Gelukkig zijn er tal van prachtige routes die je hieromheen loodsen. Mocht je meer willen weten waar je met de hond goed kunt wandelen raden we je volgende artikel aan.


Wandelen in de Ardennen met je hond

Een vakantiehuis met je hond in de Ardennen nodigt bij uitstek uit om fantastische wandelingen te maken. Iets waar de meeste geen genoeg van kunnen krijgen in deze prachtige omgeving. Het ene moment loop je door het bos, langs kabbelende beekjes en het andere moment kijk je uit over de prachtige heuvellandschappen van de Ardennen. De variatie is zo groot dat je elke dag opnieuw verbaast zult staan van de schoonheid van de Ardennen. Voordat je op vakantie gaat is het leuk om vooraf een aantal leuke routes uit te kiezen. Dan heb je ook iets om naar uit te kijken. Met behulp van Reisroutes.nl hebben we onderstaand 15 wandelroutes voor je op een rij gezet die je kunt aanklikken. Wel zo makkelijk.


Vakantiehuis in de Ardennen met je hond

Aangezien de Ardennen tot de mooiste wandelgebieden van Europa behoort, is het erg geliefd onder hondenbezitters. Hierdoor zijn in veel vakantiehuizen honden dan ook toegestaan. De Vakantiehond biedt uiteraard alleen vakantiehuizen aan waar honden zijn toegestaan en met een goede beoordeling. Zo weet je zeker dat je een onbezorgde vakantie zult hebben.


Eten en Drinken tijdens je Vakantie in de Ardennen

Onze zuiderburen zijn levensgenieters en dat zie je ook terug in de Ardennen. Met zowel invloeden vanuit Vlaanderen als Frankrijk kun je er gevarieerd eten en leven als een Bourgondiër. Wil je heerlijk genieten in een restaurant tijdens een van jullie wandelingen dan is de kans groot dat jouw hond welkom is. De meeste restaurants zijn gewend aan de vele wandelaars en zullen dan ook niet raar opkijken als je met de hond binnen komt wandelen. Hou je van een biertje op z'n tijd? Dan zit je in de Ardennen gebakken. In de meeste restaurants vind je een uitgebreide bierkaart, vol met de lekkerste Belgische bieren. Probeer ook eens een van de lokale specialiteiten. De Ardennen staan bekend om haar overheerlijke Ardennenham maar ook de rode kalkoen, everzwijn en de bosbessensaus zijn echte lokale specialiteiten.

Boek je een vakantiehuis in de Ardennen met je hond dan heb je uiteraard ook de mogelijkheid om zelf een heerlijke maaltijd voor te bereiden. In de Ardennen vind je tal van warme bakkers waar je 's ochtends heerlijk vers brood kunt halen en uiteraard zijn er net als thuis voldoende supermarkten. Het leuke is dat je in veel supermarkten de lokale producten terugvindt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!