Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Zeeland

Zeeland

Op vakantie met de hond naar Zeeland

  • Heerlijk frisse zeelucht
  • Het strand  is altijd dichtbij
  • Wereldberoemd door de Deltawerken

Hou je van de heerlijke frisse zeelucht? Dan is Zeeland voor jou en je hond de bestemming om een vakantie te boeken. De Provincie Zeeland bestaat voor 40 procent uit water en de combinatie van water en land zorgt voor een unieke natuur. Je kunt er de mooiste wandelingen maken samen met jouw hond zonder je ook maar een seconde te vervelen. Geniet van de mooiste stranden, de prachtige polders en de monumentale steden in deze unieke provincie!


Wat de doen in Zeeland met de hond?

Natuur

De provincie Zeeland beschikt over veel ruimte en dus ook veel natuur voor je hond om van te genieten op vakantie. De combinatie van water en land zorgt voor mooie  natuurverschijnselen. Zo heeft Zeeland aan de kust de grootste duinen van ons land. Met een beetje geluk spot je langs de kust ook zeehonden of zelfs bruinvissen. Naast de zee en de prachtige polders kent de provincie ook bosrijke gebieden vol met herten. Het bekendste natuurgebied is Nationaal park Oosterschelde. Door eb en vloed verandert het gebied continue en door zowel het zoute als zoete water leven en honderden vogelsoorten. Ook leven er vele verschillende vissoorten in het gebied en met een beetje geluk kom je er zeehonden en bruinvissen tegen. Honden zijn toegestaan in het gebied.

Stranden

In Zeeland hoef je nooit heel lang te zoeken naar een strand tijdens je vakantie met de hond. De provincie kent 650 kilometer kustlijn vol met brede stranden. Een goede strandwandeling met de hond is dus nooit ver weg! Ben je op zoek naar stranden waar veel te beleven is dan zijn Zoutelanden, Oostkapelle, Cadzand, Domburg en Renesse echte aanraden. Ook de stad Vlissingen heeft een groot strand. Ideaal te combineren met een bezoek aan deze leuke vissersplaats.

Deltawerken

Bij een bezoek aan Zeeland hoort een bezoek aan de wereldberoemde Deltawerken. Het wordt wel een van de zeven wereldwonderen genoemd en dat is veelzeggend. De deltawerken bestaan uit 13 onderdelen en zijn gebouwd na de overstromingen in 1953. De Deltawerken moeten een tweede watersnoodramp voorkomen. Nederland is er wereldberoemd mee geworden en tot op de dag van vandaag worden de Nederlanders gevraagd voor oplossingen om het water tegen te houden. Mede dankzij dit immense project hebben we in Nederland veel kennis hierover opgedaan. De deltawerken liggen midden in een prachtige omgeving waardoor een bezoek aan een van de Deltawerken niet alleen voor het baasje interessant is, maar ook voor de hond ideaal is om even uit te kunnen razen in zijn vakantie in Zeeland.

Het Watersnoodmuseum

Zeeland is bekend om de watersnoodramp in 1953. Het watersnoodmuseum geeft een inkijk in hoe de ramp zich in 1953 voltrok. Het is mogelijk om een hond tot maximaal 20-25 kilo mee te nemen in een van de twee beschikbare honden hondenbuggys. U kunt de hondenbuggy reserveren via 0111-644 382. Kosten hiervoor zijn €2,50.


Leuke steden en dorpen om te bezoeken in Zeeland

Middelburg

Deze historische stad werd in de 9e eeuw opgericht en tijdens de tweede wereldoorlog verwoest door bombardementen. De inwoners lieten het er niet bij zitten en al tijdens de oorlog werd begonnen met de wederopbouw van Middelburg. Zo werd al het cultureel erfgoed van de stad in ere hersteld en kunnen we tot op de dag van vandaag genieten van de schoonheid ervan. Middelburg is een monumentale stad mede om de vele historische gebouwen die je er aantreft. Verder vind je er mooie pleinen, kun je er goed winkelen of genieten op het terras. Hier kan je prachtige foto's maken van je hond tijdens je vakantie in Zeeland.

Vlissingen

Aan de noordelijke zijde van de Westerschelde vind je de gezellige vissersplaats Vlissingen. De stad kenmerkt zich door een mooie boulevard, zelfs de langste van Nederland en het strand dat direct tegen de stad aanligt. Zeker in de zomer is het een toeristisch stadje met veel terrasjes en souvenirs winkels.

Zierikzee

Zierikzee is een echte havenstad met een prachtige haven. De stad is monumentaal en dat is niet gek. Je vindt er oude stadsmuren, stadspoorten, kerken, torens en molens die uit de 15e eeuw stammen. Het oude karakter van de stad maakt dat je er mooie boetiekjes vindt en gezellige smalle straten.


Eten en drinken in Zeeland

Het zal je niet verbazen dat de specialiteiten in Zeeland uit de zee komen. Met name de Zeeuwse mosselen zijn erg geliefd. Dit is de  lekkernij van de provincie. Ook oesters en garnalen zijn gerechten die je veel op de menukaart zult tegenkomen. Voor je hond zijn er genoeg andere heerlijkheden te vinden voor zijn vakantie in Zeeland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!