Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Toscane

Toscane

Met de hond heerlijke vakantie in Toscane

Toscane is de regio waar je aan denkt bij een zomer vakantie met de hond in Italië. Denk aan de prachtige kronkelige landwegen, uitgestrekte wijn en olijfgaarden en de typische cipressen. Over wijn gesproken, de fameuze wijnhuizen zoals Chianti en Vino Nobile di Montepulciano zijn hier te bezoeken en natuurlijk te proeven. Naast het prachtige landschap heeft Toscane nog veel meer te bieden zoals een breed spectrum aan de mooiste dorpen ter wereld. Je kan niet terugkeren zonder een bezoek aan de toren van Pisa, Florence, Pienza en het heuvellandschap van de Val d’Orcia.

De geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten in Toscane. Dit zie je terug in de prachtige renaissancekunst in Florence of de middeleeuwse  paleizen van Siena. Het pre-Romeinse erfgoed is bewaard gebleven in musea en graftombes, en zelfs in de landschappen van Volterra en de Maremma vind je overblijfselen uit die tijd terug.

Van de middeleeuwen tot ver in de Renaissance, leidde Toscane een absolute leidende tol in de kunst en architectuur van Europa. Tot op de dag van vandaag kunnen we daarom genieten van de prachtige kathedralen en historische gebouwen van wereldberoemde kunstenaars als Michelangelo, Botticelli en Leonardo da Vinci. Deze drie kunstenaars komen uit de regio Toscane.

En het vakantie landschap van Toscane is prachtig om te wandelen met de hond maar ook zeker om te bewonderen vanaf de fiets of E-bike. Ook dit is een geweldige manier om de achteraf weggetjes van de Chianti of het kleilandschappen van de Crete Senesi, ten zuidoosten van Siena, te verkennen.


De omgeving van Toscane met hond in de vakantie

Val d' Orcia

Iedereen heeft wel een beeld van het landschap van Toscane zoals je die op plaatjes of ansichtkaarten ziet. Deze foto's worden gemaakt in de prachtige streek Val d'Orcia. Het heuvellandschap van de Val d’Orcia is adembenemend en een genot om met de auto te verkennen. Uiteraard leent de omgeving zich prefect om een wandeling samen met jouw hond te maken. Ook vind je hier de zogenoemde Cipressen, oftewel de olijfgaarden van Toscane. Naast het heuvellandschap kom je hier authentieke kleine Italiaanse dorpjes tegen.

De Chianti streek

Ook in de Chianti streek kom je de prachtige heuvellandschappen tegen zoals we die kennen van de plaatjes van Toscane. Olijfgaarden vinden we ook in deze streek. Zeker een aanrader om wat olijfolie in te slaan voor thuis! Hou je van wijn dan is een bezoek aan een van de vele wijnhuizen een aanrader. De streek is een bekende wijnstreek (de Chianti wijn). Uiteraard is het mogelijk om deel te nemen aan een wijnproeverij. Het is niet aan te raden je hond mee te laten proeven in zijn vakantie te Toscane.

Dorpen van Tufsteen

In Toscane zijn drie dorpen te vinden die zijn gebouwd op tufsteen: Sorano, Sovana en Pitigliano. Deze prachtige dorpen uit de middeleeuwen zijn goed bewaard gebleven en het bijzondere is dat de dorpen als het ware opgaan in de rotsen eronder, alsof ze onderdeel uitmaken van de rotsen. De dorpen bestaan uit kleine steegjes. Ook liggen er stadstunnels, kelders en tombes onder de dorpen doordat de vroegere bewoners het turfsteen uitdiepte.


Geweldige steden in Toscane met de vakantiehond

Florence

Langs de oevers van de Arno, vind je de geboorteplaats van de Renaissance, Florence. Dit is de stad van Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Giotto en Dante. De lijst van kunstwerken in deze stad is overweldigend. In Florence kijk je dan ook je ogen uit. Een bezoek aan het bekende plein Piazza della Signoria is er eentje die je zeker niet mag overslaan. Aan het plein staan een aantal wereldberoemde gebouwen waaronder de Palazzo Vecchio, het stadhuis van Florence en de Uffizi, een kunstmuseum met kunst van onder andere Leonardo da Vinci, Michelangelo en Botticelli.

Ook de Kathedraal van Florence (Duomo Santa Maria del Fiore) is imponerend en domineert de skyline van deze prachtige stad. Ook met de hond is deze prachtige stad in Toscanede moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie. Ook al zul je niet ieder musea kunnen bezoeken met de hond, de gebouwen zijn zo overweldigend dat je het gevoel hebt dat je terug in de tijd bent gereisd.

Pisa

Iedereen kent de stad Pisa omdat hier de wereldberoemde toren van Pisa te vinden is. Een toren waar jij en je hond uiteraard mee op de foto moeten! De klokkentoren is in gotische stijl gebouwd. De versieringen en de beschilderde muren van de scheve toren zijn prachtig. Ook is het mogelijk om de toren te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht over Toscane. De vakantie hond zegt in Toscane altijd maar zo, liever een schuine toren dan een schuine schaats.

Siena

Siena is een van de aantrekkelijkste steden van Toscane! De goed bewaard gebleven middeleeuwse straten en pleinen zorgen voor een prachtig decor. De stad heeft een indrukwekkende kathedraal, genaamd de Duomo. Lopend over het plein de Piazza del Campo weet je niet wat je ziet! Dit plein ligt in het midden van de stad en nagenoeg alle smalle straten van de stad leiden tot aan het plein. Dat het een prachtige stad is blijkt ook wel uit het feit dat de stad het decor was van de James Bond film "Quantum of Solace". Een absolute aanrader dus!

Lucca

De stad Lucca vind je in het midden van de regio en is misschien niet zo imposant als Florence. Toch is Lucca geliefd omdat het een stuk rustiger is. Het wordt ook wel het geheime juweeltje genoemd. Het is een goed alternatief voor de toeristische gekte van Florence, zeker in het hoogseizoen. De stad is omringd door een muur en is zeer authentiek. De stad huisvest 100 kerken. Verder vind je er veel restaurants en proef je de echte Italiaanse cultuur.


Onze vakantiehuizen met hond in Toscane

In Toscane bieden we de mooiste vakantie villa's aan waar uiteraard de hond van harte welkom zijn! Veel van de vakantievilla's hebben een eigen privézwembad. Wat wil je nog meer! Heerlijk genieten van de prachtige heuvels vanuit het zwembad en heerlijk genieten van een wijn uit de omgeving tijdens zonsondergang. Kijk ook eens naar onze huizen in Toscane met omheinde tuin zodat jouw hond ook lekker kan rondlopen. Toscane is een zeer populaire streek dus wees er op tijd bij!

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!