Menu
 • Voor vakantiehuizen met hond
 • Kwalitatieve vakantiehuizen
 • Laagste prijsgarantie
 • Betrouwbaar
Duitsland

Duitsland

Op vakantie naar Duitsland met de hond

 • Glooiende heuvellandschappen
 • Veel kleine toeristische dorpen
 • Oneindig. veel wandelmogelijkheden
 • Zeer hond vriendelijk en veel losloop mogelijkheden

Duitsland in een van de meest populaire vakantiebestemmingen om samen met de hond te genieten van een lekkere vakantie. Het is niet ver rijden richting onze oosterburen, hierdoor is het erg populair als bestemming voor korte vakanties. Duitsland is en groot en veelzijdig land. In het noorden vind je de zee en helemaal in het zuiden grenst het aan de prachtige Alpen.

Bekijk alle vakantiehuizen in Duitsland


Regelgeving honden in Duitsland

Omdat veel regels omtrent honden Europees geregeld zijn gelden veelal dezelfde regels als in Nederland. Voor een bezoek met de hond aan Duitsland moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

 • Gevaccineerd tegen rabiës
 • Tevens is een chip verplicht
 • Dierenpaspoort is verplicht.

Net als Nederland is Duitsland zeer hond vriendelijk. Er is veel ruimte om los te lopen en in veel restaurants en vakantiehuizen zijn honden welkom. Op onze website vind je uiteraard enkel vakantiehuizen waar honden zeer welkom zijn.


Populaire regio’s in Duitsland met de hond

Sauerland

Sauerland ligt op nog geen 3 uurtjes rijden van Utrecht en is razend populair onder hondenbezitters. Het ligt onder ander in de duitse deelstaat Hessen. Sauerland wordt gekenmerkt door een prachtig heuvelachtig gebied. Bekende dorpen als Winterberg en Willingen zullen dan ook niet onbekend in de oren klinken als dorpen waar in de winter zelfs geskied kan worden. Maar in de zomer zijn dit levende dorpen dat veel toeristen aantrekt. Voor de wandelaar is een vakantiehuis in Sauerland een ideale keuze. Eindeloze bossen zijn een van de kenmerken van Sauerland. Honden kunnen zich dan ook heerlijk uitleven in de prachtige natuur. Sauerland bestaat uit 3 bekende wandelgebieden, Hochsauerland, Diemelsee en Waldecker land.

Noordzee Kust

Helemaal in het noordelijkste puntje van Duitsland vind je de Noordzee kust. Een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders maar ook voor Denen en voor de Duitsers zelf. De streek strekt zich uit vanaf de grens met Nederland tot aan de grens met Denemarken. Het kustgebied dicht aan de grens met Nederland is de provincie Oost-Friesland en maakt onderdeel uit van de Waddenzee. Aan de Oostzee kust vind je mooie stranden waardoor het kustgebied ook populair is bij families met kinderen. Met de hond is de regio een ideale uitgangsbasis voor een heerlijke vakantie. Je kunt er heerlijk uitwaaien op het strand, er zijn veel leuke vakantiewoningen te vinden waar de hond welkom is en een bijkomend voordeel is dat het niet ver rijden is.

Eifel

De Eifel kenmerkt zich door gezellige dorpjes en kleine steden met een zeer karakteristieke uitstraling. Ook vind je er veel burchten en kastelen. Hou je ervan om lange wandelingen door het bos te maken met jouw hond dan zit je hier goed. De Eifel grenst aan de Belgische Ardennen en is dan ook erg bosrijk. Naast de bossen kenmerkt het landschap zich door glooiende heuvels. De vele riviertjes die de Eifel kent monden uit op de bekende rivier de moezel. Een bezoek aan deze rivier is dan ook zeker aan te raden. Een tip is dan om het prachtige dorp Cochem te bezoeken dat gevestigd is aan deze rivier. De Eifel maakt onderdeel uit van de deelstaat Rheinland-Pfalz.

Zwarte woud

In de deelstaat Baden-Württemberg vind het het dichtbeboste gebied het Zwarte woud. Dit prachtige woud is net een bos uit een sprookje. Grote hoge bomen, watervallen en rivieren kenmerken dit unieke stukje natuur. Het heuvelachtige landschap maakt het extra uniek. Als je graag een wandelt met de hond is dit een gebied dat je zeker op je bucketlist moet hebben staan.


Bavaria (Beieren)

In het zuiden van Duitsland tegen de grens met Oostenrijk vinden we de deelstaat Beieren, ook wel Bavaria of Bayern genoemd. Het is een prachtige vakantiebestemming om samen met je hond heen te gaan! Het berglandschap is prachtig en de mensen zijn hier buitengewoon vriendelijk.


Eten en Drinken in Duitsland

Over het algemeen kan wel gezegd worden dat Duitsers echte vleeseters zijn. Naast de bekende braadworst met Sauerkraut zijn ook vele andere soorten worstjes een graag geziene maaltijd zoals bijvoorbeeld de curryworst. De meeste bekende typische Duitse maaltijd is uiteraard de schnitzel. Andere typische Duitse lekkernijen zijn Flammkuchen, Maultaschen of Kartoffelsuppe. Qua drinken op bijvoorbeeld een terras hebben de Duitsers een aantal eigenaardigheden. In Duitsland wordt graag Sprudel gedroken (spa rood) in plaats van water uit de kraan of is een Spezi een cola met Fanta. De echte specialiteit zijn uiteraard de Duitse bieren. Ben dan ook niet verbaasd als het glas op het terras net iets groter zal zijn dan je thuis gewend bent.

Populaire vakantiehuizen in Duitsland met de hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!