Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Noord Zee

Noord Zee

 

Vakantie naar Duitse Noord Zee met hond

Helemaal in het noordelijkste puntje van Duitsland vind je de Noordzee kust. De Noord Zee in Duitsland is een populaire vakantie bestemming voor Nederlanders maar ook voor Denen en voor de Duitsers met hond zelf. De streek strekt zich uit vanaf de grens met Nederland tot aan de grens met Denemarken. Het kustgebied dicht aan de grens met Nederland wordt Oost-Friesland genoemd en maakt onderdeel uit van de deelstaat Nedersaksen. Hier kun je prachtig wandelen met je hond met uitzicht over de Waddenzee. De Noordzee kust heeft veel meer te bieden dan enkel strand. Zo vind je prachtige kleine vissersdorpjes maar ook bosrijke gebieden.

Aan de Noord zee kust vind je mooie stranden voor vakantie waardoor het kustgebied populair is bij families met kinderen en hond. Met de hond is de regio een ideale uitgangsbasis voor een heerlijke vakantie. Je kunt er heerlijk uitwaaien op het strand, er zijn veel leuke vakantiewoningen te vinden en een bijkomend voordeel is dat het niet ver rijden is. Wel zo prettig voor de hond.

De Duitse kust kust bestaat uit drie verschillende deelstaten: Nedersaksen grenzend aan Nederland, Schleswig-Holstein grenzend aan Denemarken en in het oosten maakt de Oostzee kust onderdeel uit van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

Alle vakantiehuizen aan de Noord Zee kust


Nedersaksen

Nedersaksen aan de Noord zee loopt vanaf de grens met Hengelo tot aan de Waddenzee en rijkt vervolgens tot aan Hambrug en dat is een stukje lopen voor je hond op vakantie. Met name de kuststreek is populair onder hondenbezitters voor het huren van een vakantiehuis. De Waddenzee is hier adembenemend is leent zich goed voor wadlopen. De dorpjes aan de kust zijn te vergelijken met de pittoreske dorpjes die we kennen uit ons eigen Friesland. Wat dat betreft heeft Ost-Friesland, de kuststreek van Nedersaksen veel gemeen met ons eigen Friesland. Ze hebben er zelfs net als in het Nederlandse Friesland een eigen taal.


Schleswig-Holstein aan Noord Zee met de Vakantie hond

In het noordelijkste puntje van Duitsland vind je de deelstaat Schleswig-Holstein. Het grenst zowel aan de Noordzee als een Oostzee. Je vind hier verschillende nationale parken om te genieten van de natuur. Zo is er het nationale park Schleswig-Holsteinische Wattenmeer. Eilanden, dijken en de getijden eb en vloed maken het langschap bijzonder en telkens weer anders. Ten oosten vind je het het prachtige natuurpark Holsteinische Schweiz. Dit park bestaat uit grote meren en bossen. Er zijn hier veel wandelroutes die lijden langs de meren en akkerlandschappen afgewisseld door bosrijke gebieden. De afwisseling van aan de ene kant de stranden en aan de andere kant de bosrijke natuur en meren maakt dat een vakantiehuis in Schleswig-Holstein een ideale uitgangsbasis is voor een afwisselende vakantie waarin er zowel voor de hond als het baasje veel te beleven is.


Mecklenburg Vorpommern

Mecklenburg Vorpommern grenst aan de Oostzee en Noord zee en is een fraaie omgeving voor je hond op vakantie. Hier vind je uitgestrekte stranden die ook populair zijn bij de inwoners van Duitsland zelf. De deelstaat strekt zich uit vanaf Hamburg tot aan de Poolse grens. De hoofdstad van de deelstaat is Schwerin. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen! De stad grenst aan een groot meer en je vindt hier het indrukwekkende kasteel van 'Schwerin'. Dit gigantische kasteel imponeert door haar omvang maar ook door de omgeving en prachtige tuinen.

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een vakantie aan de Oostzee is een wandeling met je hond over het 'Darßer Weststrand'. De combinatie van spierwitte stranden, begroeide duinen en sierlijk kronkelende bomen maken dit tot een ongelofelijk spectaculair landschap. Het is dan ook niet voor niets dat er tal van muurposters op internet worden aangeboden van dit prachtige landschap. een wandeling bij zonsondergang zul je hier niet snel vergeten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!