Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Nedersaksen

Nedersaksen

 

Op vakantie met de hond naar Nedersaksen

Nedersaksen loopt vanaf de grens met Hengelo tot aan de Waddenzee en rijkt vervolgens tot aan Hamburg. Met name de kuststreek is populair onder hondenbezitters voor het huren van een vakantiehuis. De Waddenzee is hier adembenemend voor vakantie in Nedersaksen met hond is leent zich goed voor wadlopen. De dorpjes aan de kust zijn te vergelijken met de pittoreske dorpjes die we kennen uit ons eigen Friesland. Wat dat betreft heeft Ost-Friesland, de kuststreek van Nedersaksen veel gemeen met ons eigen Friesland. Ze hebben er zelfs net als in het Nederlandse Friesland een eigen taal. Naast de zeer gunstige rijafstand is de Nedersaksen uiterst geschikt voor heerlijke wandelingen met de hond tijdens een heerlijke verblijf in een vakantiehuis!

Alle vakantiehuizen in Nedersaksen


Waddenzee  (Ost-Friesland)

Helemaal in het noordelijkste puntje van Duitsland vind je de Noordzee kust. Een populaire vakantie bestemming voor Nederlanders en hond in Nedersaksen maar ook voor Denen en voor de Duitsers zelf. De streek strekt zich uit vanaf de grens met Nederland tot aan de grens met Denemarken. Het kustgebied dicht aan de grens met Nederland wordt Oost-Friesland genoemd en maakt onderdeel uit van de deelstaat Nedersaksen. Hier kun je prachtig wandelen met je hond met uitzicht over de Waddenzee. De Noordzee kust heeft veel meer te bieden dan enkel strand. Zo vind je prachtige kleine vissersdorpjes maar ook bosrijke gebieden.


Natuurparken in Nedersaksen met de vakantie hond

Nedersaksen is meer dan enkel een kustprovincie. Daarvoor is de deelstad simpelweg te groot. In totaal kent het 14 natuurparken. Voldoende ruimte dus voor natuur en voor een goede wandeling met de hond tijdens jou vakantie. De natuurparken variëren van veen- en heidelandschappen tot aan laagvlaktes, grote meren en bergachtige bossen. De natuurparken in Nedersaksen zijn populair onder de Nederlandse hondenbezitters. Dit komt mede doordat Nedersaksen aan Nederland grenst maar ook om de schoonheid die de deelstaat te bieden heeft. De vakantie hond voelt zich uitstekend thuis in de Nedersaksen natuur.

Dicht over de grens vind je de natuurgebieden Emsland en Graafschap Bentheim. In Emsland vind je prachtige heides en veengrond, afgewisseld door prachtige rivieren en zwemmeren. Graafschap Bentheim ligt ten hoogte van Enschede en staat met name bekend om de mooie afwisselde fietsroutes.

In het zuid-oostelijke puntje van Nedersaksen vind je het bekende Harz gebergte. In dit bosrijke gebied vind je de mooiste fiets- en wandelroutes en wordt je verrast door prachtige uitzichten vanuit het heuvelachtige landschap.

Wil je meer weten over de natuurmogelijkheden in de regio raden we je ook zeker aan op de website van Nedersaksen eens te bezoeken. Hier vind je veel informatie.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!