Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Noord Brabant

Noord Brabant

Op vakantie naar Noord-Brabant met de hond!

  • Maak een boottocht over de vele waterwegen van de Biesbosch
  • Wandel samen met je hond langs prachtig veen en heidevelden in de Groote Peel, kempen en Meijerij.
  • Niks mooier voor je hond dan naar het grootste stuifzandgebied van West-Europa: de Loonse en Drunense Duinen
  • Prachtige authentieke steden zoals ’s-Hertogenbosch, Breda & Heusden, maar ook hippe steden zoals Tilburg & Eindhoven

Omgeving van Noord-Brabant

 

Loonse en Drunense bergen

De Loonse en Drunense Duinen is een prachtig Nationaal Park. De Loonse en Drunense Duinen liggen in de buurt van Tilburg. Soms heb je dankzij de eindeloze vlaktes met stuifzand en duinen het gevoel alsof je op het strand bent. Voor de meeste honden is dit natuurlijk het walhalla. Er zijn zeer veel wandelmogelijkheden en de totale oppervlakte is meer dan 3500 hectare. Naast zandverstuivingen kom je op de Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant ook zeer veel bossen en andere natuur tegen.

De Biesbosch

Het Nationale Park de Biesbosch is absoluut een bezoekje waard. Met de prachtige waterverbindingen is het zeer geschikt om een boottocht te boeken of zelf een sloepje te reserveren. Je kunt er natuurlijk ook lekker doorheen wandelen of fietsen met je hond. Er zijn diverse eilanden waar de natuur helemaal tot zijn recht komt. De Biesbosch in Noord-Brabant is ook de heimat van veel bijzondere diersoorten. Neem je verrekijker dus zeker mee. Oog in oog staan met een otter of een bever is hier zeker geen uitzondering. Ook zeearenden zijn veel geziene vogels in Nationaal Park de Biesbosch.


Bezienswaardigheden

Efteling

De Efteling in Kaatsheuvel trekt bezoekers uit heel Europa en kan dan ook niet ontbreken bij een bezoek in Noord-Brabant. Helaas zijn honden niet toegestaan in het park maar er is wel een kennel ingericht bij de ingang waar je hond goed zal worden verzorgd. Vergeet niet kennis te maken met Roodkapje en de boze Wolf, Sneeuwwitje en Repelsteeltje. Daarnaast zijn er diverse achtbanen en andere attracties.

Beekse bergen

De Beekse Bergen biedt je de mogelijkheid om op safari te gaan in je eigen auto. The Big 5 loopt zo aan je auto voorbij maar je kan met de of te voet. Je ziet hier o.a. giraffen en olifanten, maar ook luipaarden, leeuwen en neushoorns. Helaas zijn enkel hulphonden hier toegestaan maar er is wel een samenwerking met een nabij gelegen pension. Hondenpension de Wijde Akker, Akkerstraat 2 B, Biest Houtakker.

Kamp Vught

Dit Nationale Monument staat op de plaats waar tijdens de Tweede Wereldoorlog concentratiekamp Kamp Vught stond. Het kamp bevindt zich in een bosrijke omgeving waar je je hond van harte welkom is.  Er zijn diverse reconstructies te bezoeken die je een goed idee geven over het leven in het kamp en er is ook een monument voor de kindertransporten van ‘43. Naast kamp Vught bevindt zich badplaats de Ijzeren man waar je uitstekend kan Zwemmen of een terrasje kan pakken om de indrukken van kamp Vught nog even te laten inzinken.


Overnachten in Noord-Brabant

Vakantiehond biedt diverse mogelijkheden voor hond vriendelijke vakantiehuizen en villa’s. Zo hebben we aanbod rondom de grote steden van Tilburg, Eindhoven, Den Bosch & Breda maar ook nabij de natuurgebieden van de Peel, de Kempen en de Meijerij. Indien je liever in een typisch Brabantse omgeving wil verblijven hebben we de mooiste huizen opgenomen van kenmerkende dorpen zoals Vught, Oisterwijk, Heusden  & Bergen op Zoom.


Eten en drinken

Bourgondisch leven is niet voor niks onderdeel van het Noord-Brabantse leven. Gestart in de 14e eeuw door de toenmalige heerser afkomst uit Bourgogne. Zeven eeuwen later is dit geperfectioneerd in een prachtige melange van nationale en internationale gerechten. Gekenmerkt door Brabantse gezelligheid en genieten. Minder culinair maar zeker de moeite waard zijn typische Brabantse worstenbroodjes en Tilburgse Schrobbelèr om warm te blijven in de wintermaanden.


Leuke steden

Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda

Noord-Brabant biedt een rijke historie met authentieke steden. Daarnaast zijn de voormalige ‘arbeiders’ gebieden tegenwoordig hip and happening. Eindhoven is een zo’n voorbeeld van een stad die tegenwoordigecht het bezoeken waard is.. De stad zit bomvol met cultuur en bekende gebouwen en hotspots. Denk daarbij maar eens aan het Philips Stadion of de wijk Strijp-S.

Voor een rijkere historie kan je een bezoek brengen aan de hoofdstad van Noord-Brabant. ‘s-Hertogenbosch ademt sfeer uit door het mooie oude stadscentrum en de goed bewaard gebleven woningen en gebouwen. Zeker de moeite in deze Brabantse stad is een bezoek brengen aan de Sint-Janskathedraal. De grootste kermis van West Europa vind je al jaren in Tilburg met 10 dagen lang voor onafgebroken plezier. Tilburg is tevens een voorbeeld van getransformeerde hippe stad. Neem dan ook zeker een kijkje in het spoorgebied en de Pisushaven. Breda heeft ook een leuke haven. Vanuit hier kun je een rondvaart boeken maar ook plaatsnemen op één van de vele terrassen. Breda is gezellig en ademt de echte Brabantse gastvrijheid uit ook uitstekend om te shoppen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!