Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Noord Holland

Noord Holland

Een vakantie met de hond in Noord-Holland

  •  Eindeloze stranden aan de Noordzee
  • Veel losloopgebieden op het strand
  • Het waddeneiland Texel is een echt trekpleister.
  • Leuke oud Hollandse steden zoals Volendam en Zaanse Schans

Omgeving van Noord-Holland

Hou je van lange stranden, de duinen en de frisse zeelucht dan is Noord-Holland ideaal voor jou om met de hond een vakantiehuis te boeken voor je vakantie. Ideaal aan de stranden is dat er hele gebieden zijn waar de hond volledig los kan rondlopen en spelen. In de zomerperiode gelden er vaker restricties maar mag de hond op veel stranden in de ochtend en avond loslopen. Mocht je geen genoeg krijgen van de duinen dan zijn Zuid-Kennemerland en de Schoorlse duinen plekken die je niet mag overslaan tijdens jouw verblijf. Het het grootste waddeneiland Texel maakt onderdeel uit van deze veelzijdige provincie.

Natuurlijk is Noord-Holland ook bekend om de Stad Amsterdam, maar tijdens een verblijf zijn leuke vissersdorpen als Volendam of het schiereiland Marken ook absoluut de moeite waard. Mocht je nog niet uitgekeken zijn dan zijn de vele molens en bloemenvelden ook zeker een aanrader. Dat Noord-Holland veel diversiteit biedt voor de hond op vakantie blijkt wel uit het feit dan het bestaat uit honderden waardevolle natuurgebieden waarvan er maar liefs 19 door de Europese Unie worden aangeduid als beschermd gebied.

Top bezienswaardigheden in Noord-Holland tijdens je vakantie met de hond

Texel

Dit Waddeneiland van Noord-Holland is bij uitstek perfect om het de hond heen te gaan voor een vakantie. Op de meeste stranden mag jouw hond vrij rondlopen. Daarnaast is het eiland een brok natuur en wandelparadijs. Wil jij graag op vakantie met jou hond naar de Waddeneilanden kijk dan vooral eens op onze informatiepagina over de Waddeneilanden of klik hier voor ons aanbod.

Zaanse Schans

Dit oud Hollands dorp kan rustig bestempeld worden als openluchtmuseum. Het is een afspiegeling van de industriële revolutie die Nederland kende in de jaren….. De vele molens, pakhuizen en houten huizen geven weer hoe het leven in die tijd is geweest. Daarbij kent het verschillende Musea weer hoe het leven in die tijd was. Kortom, een prachtig stukje oud Hollandse geschiedenis leerzaam voor zowel jong als oud. Honden zijn toegestaan maar moeten wel zijn aangelijnd.

Tulpenvelden

Met name in de omgeving van Purmerend vind je eindeloze bloemenvelden. Een prachtig gezicht in de lente.

Strandtenten in Zandvoort en Bloemendaal aan Zee

Vind je het leuk om een bezoek aan het strand of een heerlijke stranddag te combineren met een hapje of drankje in een van de gezellige strandtenten dan zijn Zandvoort en Bloemendaal de ideale dorpen voor jou. Je vindt hier de leukste strandtenten langs de ruime stranden. Let wel op dat honden tijdens de zomer (15 april tot 1 oktober) tussen 9:00 en 19:00 niet overal op het strand mogen komen. Wel in de meeste strandtenten. Wel liggen er losloopgebieden in de nabije omgeving zodat je hond lekker los kan gaan voor zijn vakantie in Noord-Holland.

Kaasmarkt in Alkmaar

In Alkmaar vind je de oudste kaasmarkt die ons land kent. Dit is een ware trekpleister voor buitenlandse toeristen. Hou je van een goed stukje kaas is dit echt een aanrader. De markt vind elke vrijdag plaats.

Zuid-Kennemerland

Ten westen van Haarlem vind je het duingebied van Kennemerland. Dit Nationale park staat bekend om de hoge duinen en om haar rijke flora en fauna. Daarnaast vind je hier tal van dieren zoals vossen, damherten en Schotse hooglanders. Om de natuur hier te beschermen zijn er wel beperkingen voor honden. Dit staat met borden aangegeven. Je kunt ook op de website van Zuid-Kennemerland meer informatie hierover vinden.

Leuke steden

Een deel van Noord-Holland ligt in de zogenoemde randstad. Het bestaat dan ook uit tal van leuke dorpen en steden. We lichten er een aantal uit die leuk zijn om tijdens een vakantie te bezoeken die met name met de hond op vakantie in Noord-Holland erg geschikt zijn.

Volendam

Volendam is het bekendste vissersdorp van ons land. Aan nostalgie geen gebrek in dit prachtige dorp. Heet kenmerkt zich door vissersboten, oude straatjes en steegjes en staat uiteraard bekend om de Hollandse klederdracht. Daarnaast vind je hier veel boetiekwinkels en kun je er heerlijk op het terras genieten van een hapje en een drankje.

Amsterdam

Van de hoofdstad van Nederland kunnen we met recht zeggen dat het een van de meest populaire steden in Europa is met een totaal eigen karakter. De vele grachten en de prachtige grachtenpanden maakte het tot een unieke stad. Daarnaast kent het prachtige musea zoals het van Gogh Museum, Anne Frank huis of het Rembrandmuseum.  Honden moeten uiteraard aangelijnd zijn in Amsterdam maar gelukkig zijn er veel parken die de moeite waard zijn om met de hond heen te gaan. Het westerpark of het Vondelpark zijn hierbij zeker aanraders.

Haarlem

Een bezoek aan Haarlem is zeker de moeite waard tijdens een vakantie in Noord-Holland. Zeker in de zomermaanden puilt de stad uit van terrassen en is de gezelligheid volbaar in deze prachtige historische stad. Midden in het centrum vind je de sfeervolle grote markt met de indrukwekkende Sint Bavokerk. Mocht je Haarlem zonder de hond bezoeken is het Frans Hals museum ook zeker een aanrader.

Marken

Dit prachtige vissersdorp vind je aan het Markermeer. Net als Volendam kenmerkt het dorp zich door nostalgische oud Hollandse architectuur. Vroeger was Marken een eiland maar sinds 1957 is het een schiereiland en verbonden met een duik. Het dorp is grotendeels autovrij en eknle bewoners kunnen er met de auto komen. Hierdoor is het een heerlijk dorp om doorheen te wandelen.

Zandvoort

Zandvoort is samen met Scheveningen de bekendste badplaats van Nederland. Het grote strand is een verzamelpunt voor badgasten die van de zee en de zon komen genieten. Het kenmerkt zich door tal van strandtenten. Let wel op dat de hond in het zomerseizoen overdag niet op het drukke strand is toegestaan. Wel op de omliggende stranden. Ook op de strandtenten is het meestal geen probleem om een hond mee te nemen tijdens je vakantie in Noord-Holland.

Overnachten in Noord-Holland

De Vakantie hond biedt diverse mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in een vakantiehuis. Kijk hier verder voor het actuele aanbod.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!