Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Zuid Holland

Zuid Holland

Zuid-Holland

 In het zuidwesten van Nederland vinden we de kustprovincie Zuid-Holland. De stranden van de provincie nodigen uit voor een stevige wandeling met jouw hond. De strandtenten bieden de ideale mogelijkheid om te pauzeren en te genieten van de Noordzee, uiteraard onder het genot van een kop koffie of een glas wijn. Naast de gezellige kustplaatsen en prachtige duinen staat de provincie bekend om een aantal grote steden zoals Den Haag en Rotterdam. In de provincie Zuid-Holland is zo veel te doen, dat vervelen niet iets is dat je snel zult doen tijdens een verblijf in een vakantiehuis in deze veelzijdige provincie.

Wat de doen in de omgeving van Zuid-Holland?

Stranden

De gehele kust van Zuid-Holland bestaat uit strand met uitzicht over de Noordzee. Dus ongeacht waar je verblijft in de kuststreek, een strandwandeling met de hond kan overal. Ook vind je overal prachtige duinpartijen zoals de duinen bij Meijendel, een prachtig natuurgebied naast Scheveningen. Uiteraard trekken de stranden ook vele toeristen die met name in de zomer genieten van het water en de zon. Vandaar dat er ook een aantal bekende badplaatsen aan de kust te vinden zijn. De bekendste badplaatsen zijn Scheveningen, Noordwijk en Kijkduin. In deze badplaatsen vind je tal van gezellige strandtenten, winkels en restaurant om te eten.


Bezienswaardigheden die je met de hond kunt bezoeken in Zuid-Holland

De molens van Kinderdijk

De molens van Kinderdijk laten op een prachtige manier zien hoe we in Nederland al ruim 1000 jaar omgaan met het beheersen van water. Dwars door het polderlandschap zie je langs de wateroever van de Lek en Noord, 19 windmolens opdoemen. Deze molens vallen allemaal onder het  UNESCO erfgoed. De molens zijn te bewonderen vanaf de oevers tijdens een wandeltocht met de hond, maar je kunt er ook voor kiezen om een rondvaartboot te nemen. Hierbij wordt er veel verteld over de geschiedenis van dit prachtige erfgoed. Honden zijn, mits aangelijnd, van harte welkom. Een onwijs leuke activiteit voor het hele gezin!

Keukenhof

De Keukenhof is met afstand de grootste en mooiste bloementuin van ons land. Wil je genieten van dit bloemenspektakel zorg dan dat je een vakantiehuis boekt tussen 24 maart en 15 mei. Alleen dan is het park geopend, als alle bolgewassen tot volle bloei komen. Het park is 32 hectare groot en elk jaar worden er meer dan 7 miljoen krokussen, hyacinten, narcissen, tulpen en lelies gepland. Je kunt het park te voet bezoeken of gebruik maken van een rondvaartboot. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd maar mogen helaas niet in de restaurants van het park komen.


Steden in Zuid-Holland

Den Haag

Een van de grote voordelen van den Haag is dat het dichtbij de kust en de badplaats Scheveningen ligt. Hierdoor is een bezoek aan deze stad ideaal te combineren met een bezoek aan het strand. Je vindt er vele musea en monumentale gebouwen. Neem ook zeker een kijken in het binnenhof, waar de Nederlandse regering gehuisvest is. Ook vind je er Paleis Noordeinde. Het Paleis is niet van binnen te bezichtigen maar ook zeker de moeite waard van buiten. Den Haag is tevens een uitstekende winkelstad en de winkels in de binnenstad zijn dan ook 7 dagen per week geopend.

Leiden

Leiden is een echte studentenstad met een rijke historie. De gezelligheid die een studentenstad met zich meebrengt werkt aanstekelijk en je zult er veel terrassen aantreffen gedurende de zomermaanden. Een leuke tip is om een stadswandeling te boeken. Tijdens deze wandeling leer je alles over de rijke historie van de stad en kom je langs de mooiste hofjes, die anders verborgen waren gebleven.

Rotterdam

Rotterdam is een stad die altijd in beweging en ontwikkeling is. Inmiddels wordt de stad gekenmerkt voor hoge wolkenkrabbers, een indrukwekkend aangezicht! In de buurt van de stad kun je ook goed wandelen. De Kralingse plas is een echte aanrader. Vanuit hier heb je een prachtig zicht over het meer en de skyline van de stad. Ook het Kralingse bos is een uitstekend bos voor een heerlijke wandeling samen met jouw trouwe viervoeter.

Delft

Delft is een stuk kleiner dan Den Haag en Rotterdam maar is een gezellige stad. Er wonen veel studenten omdat de beroemde universiteit de TU Delft er gehuisvest is. Ook is Delft wereldberoemd om het Delfts blauwe aardewerk. De historische binnenstad biedt een hoop historische gebouwen zoals de Nieuwe Kerk, de Oude Kerk, het Stadhuis en de Oostpoort. Voor de kunstliefhebber is er het Vermeer Centrum Delft. Hier vind je replica's van de beroemde schilder Vermeer, die in Delft geboren is. Voor de echte Vermeers moet je naar het Mauritshuis in Den Haag of het Rijksmuseum in Amsterdam. Helaas zijn honden niet toegestaan in de musea.

Populaire vakantiehuizen in Zuid Holland met de hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!