Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Groningen

Groningen

Heerlijk op vakantie met jouw hond naar het mooie Groningen!

  • Oergezellig stadscentrum Groningen
  • Eindeloos genieten van het platteland
  • Afwisselende natuur van de wadden tot aan prachtige moerasbossen.
  • Historische nederzettingen

Iedereen die aan Groningen denkt denkt aan het platteland, de gezellige studentenstad of aan het slogan “Er gaat niets boven Groningen"! De provincie is een echte aanrader voor hondenbezitters om eens lekker uit te waaien. De provincie heeft namelijk veel te bieden, van mooie bossen en meren in het zuiden van Groningen, de oergezellige stad Groningen zelf, tot aan de waddenkust waar verschillende natuurgebieden zicht uitstrekken en uitnodigen tot een heerlijke wandeling met de hond.


Bezienswaardigheden en natuur

Nationaal Natuurpark Lauwersoog

Ga jij lekker wandelen met je hond dan is dit een van de mooiste gebieden om dit te doen. Het natuurpark ligt tegen de Waddenzee aan het kenmerkt zich door mooie vergezichten en een enorme diversiteit aan volgels en bloemen. In het natuurpark vind je ook het Lauwersmeer dat in het verleden verbonden was met de zee maar inmiddels via een sluis gescheiden is van de zee.

Eindeloze wandelmogelijkheden

De Provincie Groningen biedt eindeloze wandelmogelijkheden voor jou en je hond. Van het mooie bos appelbergen in het zuiden van de provincie tot aan de wadden vind je er overal prachtige wandelroutes. Ook loopt het Pieterpad voor de provincie heen. Het Pronkjewailpad is een route die door de hele provincie loopt. Voordeel hiervan is dat waar je ook verblijft in de provincie je altijd een stuk van deze route kunt lopen.

Wadden

Dit prachtige gebied is UNESCO werelderfgoed en biedt prachtige uitzichten over de Waddenzee. Met een beetje geluk spot je hier zeehonden maar ook vele vogelsoorten. Het is een absolute aanrader om hier met de hond even heerlijk uit te waaien. Ook de tocht ernaar toe is de moeite waard. Vanuit de auto heb je een uitzocht over eindeloze landerijen en kom je door de kleinste Groningse dorpen. Op de Waddenzee is het mogelijk om onder begeleiding te wadlopen. Helaas zijn honden daarbij niet toegestaan in verband met de vele dieren die er op de wadden leven.

Vesting Bourtange

Deze oude vesting werd aan het einde van de zestiende eeuw gebouwd als verdedigingswerk tijdens de 80-jarige oorlog. De vesting hield altijd stand tegen verschillende vijanden mede door de moerassige omgeving rondom de vesting. De vestiging is volledig in ere hersteld en je vindt hier de oude wallen, grachten en een prachtige ophaalbrug. Ook kun je er een kijkje nemen in de oude gebouwen  van toen zoals de molen, school en de kerk. Tot op de dag van vandaag is het dorp nog bewoond.

Groninger Museum

Dit moderne museum wordt gekenmerkt door een bijzondere architectuur. Zowel van binnen als van buiten is het een opvallende verschijning. Het museum herbergt verschillende exposities die telkens wisselen. Wil jij graag een bezoek brengen aan het museum kijk van even welke expositie er is. Honden zijn helaas niet toegestaan in het museum.

Wierdendorpen

Midden in het platteland vind je een aantal oude wierdendorpen, gebouwd op een heuvel. Deze heuvels zijn ontstaan doordat de oude bewoners van de ommelanden zich moesten beschermen tegen overstromingen. Deze kleine dorpjes huisvesten vaak een kleine kerk en bestaan uit bochtige kleine straatjes met oude bakstenen huizen. Lijkt het je leuk om een aantal van deze dorpen te bezoeken kijk dan hier voor een overzicht van alle Groningse wierdendorpen.

Paterswoldse  Meer

Direct ten zuiden van de stad Groningen vind je het Paterswoldse meer. Zeker in de zomer is dit een echte aanrader. Veel mensen zoeken er verkoeling en je kunt er heerlijk zwemmen. ook kent de omgeving rondom het meer veel natuur. Met name aan de oostkant van het meer bij de molen of aan de westkant bij het Scandinavisch dorp kun je heerlijk wandelen met je hond. Wil je genieten van het uitzicht tijdens een kop koffie, een glas wijn of een diner dan zijn er verschillende terrassen en restaurants waar dit kan. De Rietschans en de Paalkoepel zijn echte aanraders om te genieten van het prachtige uitzicht. Hou je van vlees ga dan eens eten bij Loetje. Ook hier vind je een terras met uitzicht over het meer.


De stad Groningen

De stad Groningen is absoluut de moeite waard! Deze bruisende studentenstad straalt gezelligheid uit. Ook zijn er een aantal leuke activiteiten die te ondernemen. Zo worden er verschillende stadswandelingen gegeven waarin meer wordt verteld over de geschiedenis van de stad en waar je een kijkje krijgt in de prachtige binnenhofjes die de historische binnenstad herbergt. Midden in de binnenstad vind je het nieuwe Forum. Dit multifunctionele gebouw herbergt de bibliotheek maar ook een bioscoop, bar en restaurant. Het leuke aan het Forum is dat het voor iedereen gratis toegankelijk is. Neem een kijkje in de bibliotheek of geniet van het uitzicht over de stad vanaf het 45 meter hoge rooftop. Aan terrassen geen gebrek in de binnenstad. Hier kun je heerlijk genieten van een drankje of een lekkere lunch!

Hou je van mooie uitzichten en heb je goed beenspieren beklim dan de Martinitoren. Deze prachtige kerk vind je midden op de grote markt van de stad. Een smalle lange trap leidt naar naar de top van deze 96,8 meter hoge kerk.

Populaire vakantiehuizen in Groningen met de hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!