Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Limburg

Limburg

Wat de doen tijdens een vakantie in Limburg met de hond?

  • Altijd net een graadje warmer
  • Prachtige heuvellandschappen
  • Bekend om de gezelligheid en de gastvrijheid

Limburg is de zuidelijkste provincie van ons land en uitstekend geschikt voor een vakantie met de hond. Mede door de zuidelijke ligging is de temperatuur hier nog iets aangenamer als in de rest van ons land. Mede om die reden is het een populaire bestemming om samen met jou hond een vakantiehuis de boeken.

Limburgers staan bekend om hun gastvrijheid en gezelligheid. Dit maakt het tot een goede provincie om met de hond op vakantie te gaan. Hun gastvrijheid zal ook jouw hond ervaren.


Omgeving van Limburg

Limburg staat bekend om het heuvelachtige landschap. Deze provincie kent dan ook de hoogste berg van ons land, genaamd de Vaalserberg. Het heuvelachtige landschap oogt on-Nederlands. Dit geeft het vakantiegevoel in deze provincie extra elan. Limburg heeft veel hondenlosloop gebieden wat het bij uitstek geschikt maakt om te wandelen met de hond tijdens de vakantie.

Met name Zuid-Limburg is populair onder vakantiegangers met een hond. Met name hier vind je prachtige heuvellandschappen maar ook de maasvallei richting het westen. Naast de Vaalserberg is ook de St. Pietersberg karakteristiek voor Zuid-Limburg. Ook zeker een aanrader om hier eens lekker uit te waaien met je hond.


Leuke tips voor een dagje uit in Limburg met de hond

Miljoenentrein Simpelveld

De miljoenentrein is een spoorweg dwars door het landschap van Zuid-Limburg. Het traject loopt van Simpelveld tot aan Schin aan Geul en de hond is welkom tijdens de vakantie in Limburg zonder kaartje. Op de tussengelegen stations wordt ook gestopt en kan worden uitgestapt bijvoorbeeld voor een mooie wandeling of een bezoek aan een van de leuke dorpjes. Het leuke van deze trein is dat het een nostalgische beleving is in een oude stoomtrein. Je waant je echt terug in de tijd. Honden zijn toegestaan in de trein en mogen kosteloos mee. Het is wel raadzaam om voor een bezoek even goed naar de dienstregeling te kijken op de website van de miljoenentrein.

 Maasplassen met de boot

Dwars door het Limburgse landschap loopt het maaslandschap met de rivier de maas. Deze indrukwekkende landschappen zijn uiteraard te aanschouwen door middel van een mooie wandeling met jou hond maar kunnen ook door middel van een boottocht bekeken worden.

Een tocht over de maasplassen kan worden gedaan met verschillende rederijen en er kan op verschillende locaties opgestapt worden vanuit Roermond, Thorn, Stevensweert, en Wessem. De hond houdt van Limburgs water tijdens zijn vakantie.

Vind je het leuk om zelf aan het roer te staan is het ook mogelijk om een zelf een sloep te huren om over de prachtige maasplassen te varen. Op de meeste rondvaarten is jouw trouwe viervoeter aangelijnd welkom en in de meeste gevallen gratis mee te nemen.

Labyrint

Op het drielandenpunt in Vaals bevindt zich een groot labyrint. Een waar doolhof. Leuk om ook met kinderen eens een bezoekje aan te brengen. Het unieke aan een bezoek aan het Labyrint in Vaals is dat het zich bevindt op het drielandenpunt en het is omringt door bossen waar ideaal gewandeld kan worden met de hond. Nog een leuke tip: in de. Winkel bij het labyrint zijn ook leuke speurtochten te koop door de bossen in de directe omgeving.

Wijnproeverij in de wijngaarden van Zuid Limburg

Zuid-Limburg is een van de weinige regio’s in ons land waar met veel succes wijn wordt gemaakt. Er zijn tal van wijngaarden te vinden die de moeite waard zijn om een keer te bezoeken. Bijvoorbeeld wijngaard St. Martinus in dorpje Vijlen. Hier wordt al sinds 1988 succesvol wijn gemaakt. Deze wijn heeft dan ook niet voor niets al meerdere internationale prijzen gewonnen. Voor de wijnliefhebber een echte aanrader om deze wijngaarden te bezoeken in combinatie met een lekkere proeverij. Naar St. Martinus zijn er nog tal van andere wijngaarden zoals de Apostelhoeve, Wijngoed Fromberg of Domein Holset. Het is wel belangrijk om vooraf een afspraak te maken en even aan te geven dat je hond ook meekomt tijdens je vakantie in Limburg.

Bierbrouwerijen

In de mooie heuvels van Limburg groeit de hop als kool. Van oudsher wordt er in Limburg al veel bier gebrouwen. Het is dan ook bij uitstek een leuke provincie voor de liefhebber. Je veel Ook voor de bierkenner is Limburg een plek met veel lokale bieren. Het is zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan deen van de vele brouwerijen. Denk bijvoorbeeld aan de Brand brouwerij in Wijlre, de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen of de Alfa brouwerij in Schinnen.


Leuke steden

 Valkenburg

Limburgers staan bekend om hun gezelligheid en gastvrijheid. Dit zie je ook zeker terug in de steden in Limburg. Met name in Valkenburg zul je positief verrast worden door de vele gezellige terrasjes. Deze historische middeleeuwse stad is een echte toeristische trekpleister. Naast veel terrasjes waar gegeten en gedronken kan worden kenmerk het zich door vele gezellige winkels ideaal voor een middagje winkelen.

 Maastricht

Een van de leukste winkelsteden van Nederland. Van leuke boetiekjes tot grote warenhuizen. Deze stad heeft een grote diversiteit als het gaat om kledingwinkels. Ook in de winkels zul je de gastvrijheid van Limburg voelen met een warm onthaal. Naast de leuke winkels is het een van de oudste steden die ons land kent. Dit is dan ook goed terug te zien. De stad wordt gekarakteriseerd door de Maas die dwars door deze stad loopt.


Eten en drinken

Als Bourgondiër zit je in Limburg als gegoten. In Limburg houden ze van gezelligheid en daar hoort uiteraard een hapje en een drankje bij. Op veel terrassen kun je genieten van lokale bieren en wijnen. In de ochtend kun je lekker genieten van een Limburgse vlaai. Uiteraard is jouw hond op de meeste plekken gewoon welkom tijdens je vakantie in Limburg. Reserveer je een restaurant is het verstandig om dit even vooraf even te melden.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!