Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Bretagne

Bretagne

Met de hond op vakantie naar Bretagne

  • Schitterende authentieke vissersdorpen
  • Toegang tot de zee en strand op duizenden plekken
  • Rijke middeleeuwse geschiedenis
  • Bretagne is als Asterix & Obelix in Frankrijk
  • Een adembenemende omgeving om met de hond te wandelen

Bretagne heeft zoveel verborgen juweeltjes die dat zelfs als je Bretagne je één keer in je leven bezoekt (en dat moet je doen), het jarenlang een plek in je hart zal houden. Vooral de dramatische kustlijn, die overal ter wereld wedijvert, is niet voor angsthazen - pas op, het zal je de adem benemen. Voor de hond is Bretagne een waar paradijs. Het wandelen langs de kustlijnen verveelt nooit voor zowel jou als de hond.


Schitterende stranden & Dorpen

Ze hebben enkele van de helderste, turquoise wateren die je ooit buiten de Indische Oceaan zult zien met daarbij de bijbehorende spierwitte stranden. Van uitgestrekte, wilde stukken tot pittoreske baaien, zelfs in het hartje van de zomer kun je een ongerepte hoek zand vinden om in te duiken. Bretagne is de thuisbasis van enkele van de mooiste dorpen in Frankrijk. Rochefort-en-Terre in de westelijke Morbihan-regio van Bretagne is een waar genot en Dinan heeft een van de best bewaarde middeleeuwse ommuurde stadscentra, met geplaveide straatjes en mooie luiken bij elke stap.


Eten in Bretagne

Crêpes zijn een van de dingen waar Bretagne het meest bekend om staat en daar is een reden voor. Ze zijn heerlijk en zetten de pannenkoeken in een ander daglicht. Een echte aanrader is het heerlijke lokale gebak Kouign-Amann. Samen met crêpes is Bretagne beroemd om zijn heerlijke fruits de mer, of zeevruchten, die in schotels geserveerd worden. Visschotels zijn gemeengoed op restaurant- en cafétafels in heel Bretagne, met de focus vooral op lokale oesters, die misschien wel de beste zijn die je in Frankrijk zult eten. Als een schotel te veel is, kies dan voor de vangst van de dag, die ongetwijfeld op slechts een steenworp afstand zal zijn gevangen.


Kastelen en havens

Met name Saint-Malo is een uiterst charmante havenstad in Bretagne met ongerepte gebouwen, eigenzinnige straten en traditionele eetgelegenheden. Bretagne heeft echter naast Saint-Malo ook de kleine havensteden Camaret-sur-Mer en Port d'Audierne die prachtige vergezichten bieden. Wat de kastelen van Bretagne missen aan grandeur zoals die van de Loire, maken ze goed in dit boeiende kustgebied. Fort La Latte ligt aan de Smaragdkust en beslaat een van de mooiste plekjes aan de kustlijn. Het landinwaarts gelegen Château de Suscinio is een ander belangrijk kasteel in de Bretonse geschiedenis en ziet eruit als in een sprookje.

Bretagne is de thuisbasis van vele locaties die het dramatische landschap accentueren en een markering zijn van het rijke middeleeuwse erfgoed. Voor liefhebbers van archeologie zal Bretagne geen verrassingsbestemming zijn, maar voor de rest van ons zal zelfs een bezoek aan een van deze locaties voelen alsof je meteen in een andere wereld stapt.


Dinan

Zelfs in een regio die wordt geprezen om zijn pittoreske stadjes, valt Dinan op. Veel mensen herkennen het als de mooiste stad in Bretagne. Het oude gedeelte van de stad, binnen de muren, heeft geplaveide straten met huizen die dateren uit de jaren 1200. Als je de Rue de la Cordonnerie afstapt, vraag je je af of je eigenlijk nog in de 21e eeuw bent! De bovenste verdiepingen van deze gammele vakwerkhuizen hangen bijna gevaarlijk over de straat. De rivierhaven is net zo sfeervol, met restaurants aan de kade en een 40 meter hoog spoorwegviaduct die voor spektakel zorgt. Een echte aanrader zijn de rondleidingen in het stadje, waardoor je veel te weten zult komen over deze cultuur rijke stad.

 

Populaire vakantiehuizen in Bretagne met de hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!