Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Languedoc-Rousillon

Vakantiehuis in de Languedoc-Rousillon met je hond

  • Prachtige stranden en achterland om te wandelen met de hond
  • Heerlijke wijnen
  • Minder druk dan de Provence Côte d’azur
  • Lavendelvelden, rosé en le joie de vivre

Met de hond naar een vakantiehuis in Languedoc - Roussillon

De Languedoc-Roussillon streek in Zuid-Frankrijk is een beetje buiten de gebaande paden en verovert de harten van toeristen met zijn kenmerkende mediterrane charme en rijk cultureel erfgoed. Naast de prachtige bezienswaardigheden zorgen het zonnige, milde weer en het prachtige kustlandschap van de regio voor een aangename vakantie-ervaring. Het is daardoor een genot om er op uit te trekken met je hond. De regio strekt zich uit langs de mediterrane kust van Frankrijk tussen de monding van de rivier de Rhône en de Pyreneeën. Het landschap is er een van wilde rotsachtige kloven, levendige boomgaarden, en kleurrijke tuinderijen. De oude dorpjes op heuveltoppen en de ruïnes van kastelen op bergkammen voegen een element van romantiek toe.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de sprookjesachtige vestingstad Carcassonne. Dichter bij zee vind je de bruisende stad Montpellier en de zwoele stad Perpignan. De favoriete badplaatsen Cap d'Agde en Port-Camargue bieden zandstranden en minder mensenmassa's dan de Franse Rivièra. Een speciaal festival genaamd "Les Troubadours" viert het unieke culturele erfgoed van Languedoc-Roussillon. Het festival presenteert de muziek van de middeleeuwse troubadours tijdens concerten op prachtige historische locaties in de hele regio.

BEKIJK AANBOD


Prachtige kustlijn om te wandelen met je hond

Een vakantiehuis in de Languedoc betekend ook een vakantie dichtbij zee. Het kustpad van Argelès sur Mer naar Cerbère is een leuke manier om de natuurlijke en architectonische rijkdommen van de streek te ontdekken. Het is in totaal 32 kilometer lang en te verdelen in 16 eenvoudige etappes die je naar eigen wens kunt combineren. Uiteraard afhankelijk van wat je interesseert en hoe fit je bent. Al wandelend met de hond kan je genieten van de kreken en inhammen naast het schilderachtige landschap. Tevens kun je genieten van de mooie steden en dorpen, die langs de route voorbij komen. Tussen het begin en het eind loop je door Collioure en Banyuls-sur-Mer en door een zee reservaat. Als je niet terug wilt lopen, kan je op de zeer goedkope bus stappen. Deze wordt door de Conseil Général aangeboden om terug te keren naar waar je bent begonnen.


Carcassonne

Carcassonne verrast bezoekers met het levensechte beeld van een sprookjeskasteel. Al van verre maken de rijen torens met torentjes en de vestingmuren een verbluffende indruk. Deze ongelooflijk goed bewaard gebleven middeleeuwse vestingstad voert de bezoeker een paar eeuwen terug in de tijd. De Cité de Carcassonne (La Cité), die op de UNESCO-lijst staat, is een volledig omsloten citadel, gelegen op een heuveltop en toegankelijk via imposante omheinde deuropeningen.

Bezoekers steken een ophaalbrug over en worden ondergedompeld in een magisch tafereel. Een doolhof van smalle, kronkelende geplaveide straatjes die dateren uit de Middeleeuwen. Veel van de gebouwen, pleinen en steegjes hebben hun eeuwenoude karakter behouden. Dit betoverende middeleeuwse rijk omvat opmerkelijke historische bezienswaardigheden. De Basilique Saint-Nazaire et Saint-Celse, gebouwd tussen de 10e en de 14e eeuw, is een juweeltje van romaanse en gotische architectuur. Het wordt gekenmerkt door spectaculaire glas-in-loodramen. In het hart van La Cité, ligt het 12e eeuwse Château Comtal, bolwerk van de burggraven van Carcassonne. Uiteraard is de oude stad toegankelijk voor honden!


Montpelier

Verblijf je tijdens je vakantie in een vakantiehuis in de Languedoc-Rousillon? Dan kun je naast genieten de zee en de natuur ook nog een aantal prachtige steden bezoeken. Met zijn elegante gebouwen, grootse openbare pleinen en zwoele weer is Montpellier een top toeristische bestemming van de regio Languedoc-Roussillon.

Deze levendige universiteitsstad behoorde in de 13e eeuw toe aan de koningen van Aragon. In de 16e eeuw was het een hoofdkwartier van de Hugenoten. Hedendaags is het nog steeds een centrum van cultuur. De stad heeft een rijkdom aan kunstgalerijen en musea. Het Musée Fabre (39 Boulevard Bonne Nouvelle) heeft een uitzonderlijke collectie schilderijen van Italiaanse, Nederlandse en Franse meesters vanaf de Renaissance tot de 19e eeuw. De stad zelf is als een openluchtmuseum. Toeristen kunnen heerlijk dwalen door de smalle middeleeuwse straatjes en over de ruime pleinen. Vanaf de Place de la Comédie kunt u het beste wandelen in de voetgangerszone Rue de la Loge en de Rue Foch, met zijn 19de-eeuwse gebouwen waarin modieuze kledingboetieks zijn gevestigd.


Perpignan

Perpignan ligt op ongeveer 15 kilometer van de zee en is een zonnige mediterrane stad met karakteristieke gebouwen met rode dakpannen en straten omzoomd met palmbomen. Er is een duidelijke Spaanse invloed vanwege de nabijheid van de Pyreneeën, die grenzen aan de Spaanse regio Catalonië. Le Castillet, een 14e eeuwse versterkte toren, was ooit de belangrijkste toegangspoort tot de middeleeuwse ommuurde stad. Le Castillet, het enige overgebleven deel van de oude vestingmuren, is het meest herkenningspunt van Perpignan. Het Castillet herbergt het Casa Pairal, een museum voor Catalaanse volkskunst. Het hoogste niveau van de Castillet toren (toegankelijk via 142 treden) was vroeger een kerker. Tegenwoordig kunnen toeristen de toren beklimmen om te genieten van het panoramische uitzicht op Perpignan en de Pyreneeën in de verte.


Cap d’agde

Deze populaire badplaats, op minder dan 30 kilometer van Béziers, is goed ontworpen om bezoekers te verwelkomen tijdens het vakantieseizoen. Er zijn veel moderne hotels aan zee en de zandstranden hebben uitstekende openbare voorzieningen. Vier kilometer van de kust ligt Vieux Agde, een aangenaam stadje aan de rivier met smalle straatjes met kinderkopjes en interessante historische bezienswaardigheden. De Cathédrale Saint-Etienne is een ongewone Romaanse kathedraal gebouwd van zwarte vulkanische steen. Ze werd oorspronkelijk gebouwd in de Karolingische tijd (9e eeuw) en in de 12e eeuw versterkt met verdedigingsmuren en een donjon. Ben je op zoek naar een luxe vakantiehuis in de Languedoc dichtbij Cap d'agde, dan is Villa du Littoral een echte aanrader.


Onze vakantiehuizen aan de Languedoc - Roussillon waar je hond altijd welkom is

Natuurlijk is het belangrijk dat een vakantiehuis in de Languedoc - Rousillon een prettige plek is om te vertoeven. Niet alleen voor jou maar ook voor je hond. De keuze voor een vakantiehuis is erg persoonlijk. Daarom bieden we een gevarieerd aanbod zodat je altijd een vakantiehuis vindt die voldoet aan je wensen. Wil je bijvoorbeeld een vakantievilla met een eigen zwembad? bekijk dan hier de mogelijkheden. Uiteraard biedt een omheinde tuin ook veel comfort omdat je hond dan lekker vrij kan rondlopen. Met kinderen kan het prettig zijn om een vakantiehuis te boeken waar iets meer te beleven is en ze tijdens de vakantie vriendjes kunnen maken. Dan is een vakantiehuisje op een klein vakantiepark ideaal.

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!