Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Costa Blanca

Costa Blanca

Costa Blanca

  • Heerlijk klimaat
  • Mooie witte stranden
  • Je hoeft je hier nooit te vervelen

De Costa Blanca maakt onderdeel uit van de Regio Valencia. De Costa Blanca bestaat uit maar liefst 240 kilometer kustlijn die voornamelijk bestaat uit witte stranden. Voldoende ruimte dus om te genieten van de heerlijke zeelucht tijdens een wandeling met jouw viervoeter. Deze regio is een ideale uitvalsbasis om gedurende langere tijd in een vakantiehuis te verblijven. Het klimaat is er prettig en je kunt er tegen een vriendelijke prijs heerlijk genieten van een lunch of diner. Een van de bekendste badplaatsen aan de Costa Blanca is Benidorm.

De stad en gemeente Alicante maken ook onderdeel uit van de Costa Blanca. Het kenmerkt zich door levendige stranden en de stad zelf heeft een bruisend nachtleven. De boulevard van Alicante staat bekend om haar gezelligheid en om de vele culinaire mogelijkheden die het te bieden heeft.

Verder vind je veel straatmarkten in de omgeving en zijn er verschillende boomgaarden zoals pijnboom-, amandelboom-, olijfboom- en sinaasappelboomgaarden te vinden. Dat zegt wel iets over het prettige en milde klimaat van de Costa Blanca!

Benidorm

Een van de bekendste badplaatsen aan de Costa Blanca is Benidorm. Een bekend toevluchtsoord voor Nederlanders die de koude winter in Nederland willen ontvluchten. Maar ook in de zomer is het erg populair. De badplaats kent veel hoogbouw en je hoeft je er nooit te vervelen. Er zijn tal van gezellige restaurant en er heerst een bruisend nachtleven. In de winter is het er rustiger maar nog steeds gezellig. De badplaats kent 2 lange boulevards vol met terrassen en uiteraard met een prachtig zicht over de middellandse zee.

Alicante

Ten westen van Benidorm vind je de stad Alicante. Dit is de op een na grootste stad van de regio Valencia. De stad ligt aan de zee en is een stad vol historie. De stad trekt veel toeristen en langs de kustlijn vind je naast een prachtig strand ook een lange boulevard. De geschiedenis van de stad gaat terug to aan 230 jaar voor Christus. Een bezoek aan het oude centrum van de stad is dan ook zeker de moeite waard. In het oude stadscentrum vind je prachtige kleine pleintjes en de straten zijn er smal en knus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!