Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Voralberg - Kleinwalsertal

Voralberg - Kleinwalsertal

Voralberg & Kleinwalsertal

  • Voralberg heeft wel de mooie gebieden maar niet de massa
  • Ideale rijafstand die het minst ver is vanuit Nederland
  • Hond vriendelijke regio
  • beklim vanuit vakantiehuizen de bergen in Kleinwalstertal met een van de vele liften

Vakantie in Voralberg Kleinwalsertal met de hond ervaar je in het uiterste westen van Oostenrijk, tussen het Bodenmeer en de tot 3.000 meter hoge Alpen. Het grenst aan Duitsland, Zwitserland en het vorstendom Liechtenstein. Binnen de regio zijn de gastvrije steden en dorpen allemaal goed met elkaar verbonden per trein, bus of met de auto. De kwaliteit van het leven en de recreatieve voorzieningen zijn uitstekend: Vorarlberg biedt een grote landschappelijke  diversiteit binnen een relatief klein gebied. Van de prachtig aangelegde oevers van het Bodenmeer is het slechts een uur rijden naar de torenhoge bergtoppen. Onderweg springen groene weiden, bossen en prachtige bergpanorama's in het oog. Rondom de internationale Bodensee in Duitsland en in Zwitserland liggen vele bezienswaardigheden te wachten om ontdekt te worden. Vanuit de Vorarlbergse hoofdstad Bregenz vertrekken schepen en cruiseschepen naar de belangrijkste bestemmingen. Dit landschap is als een droom voor de meeste honden op vakantie!

Voralberg Kleinwalsertal dankt zijn schoonheid grotendeels aan zijn bouwcultuur waardoor het heerlijk vakantie vieren is met de hond. In de steden en dorpen valt de combinatie van traditionele en moderne architectuur op. Hout is van oudsher een geliefd bouwmateriaal en wordt als gevelbekleding voor zowel oude als veel nieuwe gebouwen gebruikt. Glas, beton en strakke lijnen slaan een brug naar het hedendaagse design. De architecten van Vorarlberg zijn werkelijk meesters in het inpassen van nieuwe gebouwen in een bestaande omgeving. Vorarlberg is ook een pionier op het gebied van duurzaam bouwen en het spaarzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen.


Cultuur & gastvrijheid

Vorarlberg staat bekend om zijn levendige culturele leven. Het Bregenz Festival, het grootste festival elke zomer, is een spectaculaire openluchtopera tegen de schilderachtige achtergrond van het Bodenmeer. Het Schubertiade Festival presenteert liederen en klassieke muziek. Jazz, pop en moderne volksmuziek worden gespeeld op grote en kleine podia. Werken van hedendaagse kunstenaars worden tentoongesteld in het Kunsthaus Bregenz. Alleen al de glazen kubusconstructie is een bezoek waard! Ondertussen is de gevel van het vorarlbergmuseum, dat slechts een paar meter verderop ligt, werkelijk verrassend. Meer dan 16.000 "bloemen" versieren de muur. In feite zijn het de afdrukken van petflessen. De kijkruimte op de 4e verdieping is een geheime tip. Door een groot raam kun je het leven aan het Bodenmeer observeren. Bij drie gelegenheden in het jaar organiseert de Montfort Zwischentöne concerten, lezingen en voorstellingen in het hedendaagse Montforthaus in Feldkirch. Prachtig voor vakantie in Voralberg Kleinwalsertal met de hond.

Attente gastheren en -vrouwen zorgen voor een gezellig thuisgevoel. In de herbergen en restaurants verwennen de koks hun gasten vakkundig met verse seizoensgerechten. Kaas, vooral de pittige bergkaas, is de bekendste specialiteit van Vorarlberg. Op zuivelboerderijen kan je in de praktijk zien hoe melk tot kaas wordt verwerkt.


Kleinwalsertal

Wil je ontsnappen aan je dagelijkse routine? Diep ademhalen in de heldere berglucht? Herstellen en ontspannen in de prachtige bergwereld? Geniet van dit en meer in het Kleinwalsertal.

36 Bergtoppen omringen dit idyllische dal, dat alleen over de weg vanuit Duitsland te bereiken is. Wandelaars, mountainbikers, wintersporters je hond waarderen de ongerepte bergen op vakantie in Voralberg Kleinwalsertal waar het heerlijk ontspannen is. De skigebieden beginnen in het dorpscentrum en reiken tot 2.200 m boven de zeespiegel. Er is zelfs een grensoverschrijdend skigebied: vanuit Kleinwalsertal kan je gemakkelijk naar Oberstdorf in Duitsland skiën. Een aantrekkelijk snowpark, optimaal geprepareerde winterwandelpaden en langlaufloipes zullen je inspireren om optimaal van de sneeuw te genieten. In de berghutten en in het dal kan je genieten van de regionale keuken.

Regionaliteit en gastvrijheid staan in het Kleinwalsertal hoog in het vaandel. De GenussWirte (gourmetkoks) en GenussHütten (gourmethutten) bereiden gerechten voornamelijk met ingrediënten uit de regio. Vaak gemaakt van rund- en hertenvlees, zijn dergelijke specialiteiten kenmerkend voor het dal. Wij denken dat je hond hier ook geen nee op zou zeggen tijdens zijn vakantie Voralberg Kleinwalsertal. Sommige gerechten worden zelfs bereid met hooi uit berghutten.


Wandelen

Het geel en wit van de wilde bergbloemen contrasteren met het groen van de weiden en dennenbomen en het diepblauw van de hemel. In de zomer is het vakantieaanbod net zo rijk en gevarieerd als het kleurenpalet van de natuur en je hond op vakantie tijdens de Voralberg Kleinwalsertaler Bergsommer. Wandelaars kunnen het grensoverschrijdende netwerk tussen Oostenrijk en Duitsland verkennen. Mountainbikers, klimmers en berglopers zullen de ontelbare routes en trails weten te waarderen. Kinderen kunnen genieten van een bergavonturenprogramma en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele traditionele evenementen in de regio.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!