Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Stiermarken

Stiermarken

Op vakantie met de hond naar Stiermarken

  • Afwisselend landschap
  • Niet overspoeld met toeristen
  • Prachtige wijngaarden en heerlijke wijnen

Steiermark, zoals ze in Oosternrijk zeggen, is een deelstaat met twee gezichten. In het noorden vinden we de robuuste Alpen, vol met prachtige bergroutes die uitnodigen om te wandelen met de hond en in het zuiden vinden we glooiende heuvels met vele wijngaarden. In het zogenoemde groen hart van Oostenrijk kun je prachtig wandelen met de hond. Dat blijkt wel uit het feit dat er 1.500 wandelroutes lopen door het glooiende landschap.


Wat te doen tijdens de vakantie in Stiermarken met de hond?

Dachsteingletsjer

Wil je genieten van een prachtig panorama uitzicht, breng dan een bezoek aan de Dachsteingletsjer. Vanaf te top heb je uitzicht tot aan Tsjechië en Slovenië. De top van de hoogste berg van Steiermark ligt op 2.700 meter hoogte. Ook vind je hier een spectaculaire hangbrug voor de echte waaghalzen. Uiteraard brengt de gondel je richting de toppen van deze imponerende berg.

Meren van Ausseerland

Helemaal aan de noordzijde van de Alpen vind je de Meren van het Ausseerland. Dit is een prachtige omgeving om te wandelen met de hond. Het gebied is prachtig bebost, onderbroken door tal van kraakheldere meren.

De wijgaarden en omgeving in Zuid-Oost Steiermark

Steiermark staat bekend om de goede wijnen die er worden gemaakt. Ben je een echte liefhebber dan raden we je zeker aan om een van de wijgaarden te bezoeken. Ook is het mogelijk om verschillende wijngaarden per fiets te bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving. Deze adembenemende ontdekkingstocht brengt je door het wijnlandschap van Steiermark. Neem onderweg een pauze en ontdek talloze culinaire wijngaarden, kleurrijke tuinen, rivierlandschappen, zwemmeren en kuuroorden. Bewonder ook eens het cultureel erfgoed zoals de kastelen en bedevaartskerken. Je zult niets te kort komen, zowel op de fiets, of te voet samen met jouw hond.

Graz

De hoofdstad van de deelstaat Steiermark is de stad Graz. Midden door de stad stroomt de rivier de de Mur. Deze historische stad heeft zoals we vaker zien in Oostenrijk een zeer romantische uitstraling. In 2003 werd de stad zelfs uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Verder wordt de stad gekenmerkt door de vele kerktorens die boven de stad oprijzen. Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan Steiermark.

Populaire vakantiehuizen in Stiermarken met de hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!