Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Umbria

Umbria

Met de hond op vakantie naar Umbrië en Rome

In centraal Italië vinden we de prachtige hond vakantie regio Umbria. Een regio vol groene glooiende heuvels boordenvol olijf- en wijgaarden. De de regio stroomt de rivier de Tiber, een rivier in een vallei die uitnodigt om wandelingen met de hond te maken tijdens een heerlijke vakantie in deze regio. Naast dat Umbrië het groene hart van Italië wordt genoemd is het ook rijk aan culturele en monumentale steden uit de oude romeinse tijd. Deze steden met een zeer rijke geschiedenis maken het romantische plaatje van de regio compleet, van wandelen met hond hond langs de wijngaarden en rivieren, tot aan het bezoeken van romantische Italiaanse steden zoals Assisi.

En natuurlijk mogen we het heerlijke Italiaanse eten met lokale wijnen niet vergeten toe te voegen aan de lange lijst met voordelen om een vakantiehuis te boeken in deze veelzijdige regio. Ga je naar het zuiden van de Regio, overweeg dan ook zeker een bezoek aan Rome. Rome ligt in de naastgelegen provincie Lazio en is het absolute hart van de oude Romeinse imperium.


De vakantie omgeving van Umbrië met hond

Lago Trasimeno

Wil je wandelen met de hond in umbria tijdens de vakantie langs de waterkant dan is Lago Trasimeno het ideale meer om dit te doen. Je vindt hier mooioe waterkanten en leuke stranden. Ook heeft het meer 3 eilanden die te bereiken zijn met de veerboot. Zoals rond de meeste meren in Italië vind je rondom het meer vele romantische dorpen, waar je kunt genieten van een heerlijk diner en een goed glas wijn met uitzicht over het blauwe water.

Marmore-Waterval

Een waterval die je zeker niet links mag laten liggen tijdens een wandeling met de hond in de Marmore-Waterval. Deze prachtige watervallen vind je aan het einde van de rivier Velino en zijn ontstaan doordat de Romeinen het verloop van de rivier aanpaste om overstromingen te voorkomen. De kolkende watervallen zijn een prachtig aangezicht omringt door de groene bebossing.

Nationaal Park Monti Sibillini

Naast het prachtige groene hart met de vele wijngaarden heeft Umbria nog een andere kant dit met name interessant is voor de wandelaars en hond oop vakantie. Het Nationale Park Monit Sibillini een een bergachtig gebied met bergtoppen tot wel 2.300 meter. Je kunt hier prachtig wandelen met de hond door de bergte maar ook de kleurrijke vlakte Piano Grande opzoeken. Deze grote vlakte ligt op een hoogte van 1450 meter en kenmerkt zich door prachtige wilde bloemenvelden.


Prachtige historische hond vakantie steden in Umbria

Gubbio

Gubbio is een van de vele goed bewaard gebleven romeinse Kolonies. Het dorp in het noordoosten van Umbrië wordt gekenmerkt voor hele steile straten en de vele mooie gebouwen uit de renaissance en middeleeuwen. Vlak buiten de stad vind je een oud romeins amfitheater.

Spoleto

Het zal je niet verbazen maar ook in Spoleto vind je vele kerken. Het stadje werd gesticht in de romeinse tijd. Een van de mooiste kerken in de stad is de kerk van San Salatore, een prachtige kerk in Longobardische architectuur. Ook de kathedraal Santa Maria Dell' Assunta is de moeite waard om te bezoeken met haar romaanse gevel.

Perugia

Dicht langs de rivier de Tiber vind je de hoofdstad van Umbrië, Perugia. Wederom tref je ook hier een oase aan cultuur aan, zoals bij de meeste steden in de regio. De stad is tegen een berg aangebouwd en huisvest vele kerken. Een heerlijke plek om rond te slenteren en te genieten van de prachtige architectuur.

Assisi

Op een helling van ruim 1.290 meter hoogte vinden we de iconische stad Assisi. Het prachtige stadje in Umbria wordt gekenmerkt door de witte bebouwing zoals we dat kennen van het oude Rome waar de hond toen ook al op vakantie ging. De stad is wereldberoemd omdat het een van de meest bekend bedevaartsoorden is. Je komt er dan ook zeker pelgrims, nonnen en monniken tegen. Een prachtig gezicht in zo'n iconische stad, alsof je terug bent gereisd in de tijd. Assisi is de geboorte stad van Fransiscus van Assisi. Ook is hij hier begraven in de prachtige Basilica di San Francesco. Bekijk ook zeker de prachtige kathedraal San Rufino.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!