Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Centraal Italië

Centraal Italië

Op vakantie met de hond naar Centraal Italië

  • In het hart van het land van heerlijk eten, heerlijk weer en hondenplezier
  • Een bezoek aan Rome hoort er natuurlijk bij
  • Ideaal combineerbaar met Napels in het zuiden en Toscane in het noorden
  • Aan 2 kanten de heerlijke zee en zandstranden voor wandelingen met de hond

Centraal Italië staat bekend als een van de meest huisdier vriendelijke landen ter wereld. Honden en katten zijn heel gewoon in het land, en huisdieren zijn welkom op de meeste openbare plaatsen. Rome is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Rome is een van de oudste steden ter wereld, waar al meer dan drie millennia mensen wonen. Wereldwijd bezoeken mensen Rome om te genieten van de architectuur, het fantastische eten en de prachtige kunst.

Het is bekend dat de Romeinen in de oudheid honden en katten als huisdier hadden, en het is dan ook geen verrassing dat het moderne Rome een van de meest huisdier vriendelijke steden van Italië is. Honden zijn bijna overal welkom in Rome - de toeristische trekpleisters, winkels, restaurants, cafés en het openbaar vervoer. Rome is een fantastische stad om met je pup te wonen; er zijn genoeg activiteiten voor jou en je hond, en huisdier vriendelijke huisvesting is gemakkelijk te vinden.


Hondvriendelijke activiteiten in Rome

Er is zoveel te doen voor honden in Rome. De huisdier vriendelijke stad bruist van de activiteiten waar je met de hond van kunt genieten. Hier zijn enkele leuke dingen om met je hond te proberen:

Bezoek Rome's hondvriendelijke Bau Beach net buiten Rome. Bau Beach, het eerste hondenstrand van Italië, staat bekend als een van de beste bestemmingen voor honden in het land. Overal op het strand zijn traktaties voor honden en vers water verkrijgbaar. Op het strand van Bau vindt je ook reddingsvesten voor honden die zich niet op hun gemak voelen in het water. Laat je hond duiven najagen op de historische pleinen in Rome. De beste zijn Piazza del Popolo, Piazza di San Pietro en Piazza Navona. Ga met je hond winkelen in de Via Dei Coronari, een van de beste winkelstraten van Rome, waar de meeste winkels hondvriendelijke bezoekers verwelkomen. Een andere bijzondere ervaring is een begeleide Vespa Sidecar tour door de stad met je hond.

Tivoli Villa d’Este

De stad Tivoli ligt op slechts 30 km van Rome en is gemakkelijk per bus of trein te bereiken voor de prijs van een cappuccino. Je zal versteld staan van zoveel schoonheid geconcentreerd in een kleine stad: het natuurpark van Villa Gregoriana, de Renaissance Villa d'Este met zijn tuin, en de ruïnes van het landelijke toevluchtsoord van keizer Adriano, Villa Adriana.

Tivoli is ook beroemd om zijn thermale baden: de geur van het zwavelhoudende water is zo sterk dat het soms zelfs vanuit Rome waarneembaar is. Villa d'Este werd in de 16e eeuw gebouwd voor de beroemde en rijke familie van "Este" en het landhuis en de tuinen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De tuin zal je versteld doen staan: hij is versierd met een reeks fonteinen, watervallen en poelen, met tot 100 watersproeiers in eenzelfde bak. De grote hoeveelheid water die nodig is wordt op natuurlijke wijze aangevoerd door de rivier "Aniene" zonder gebruik te maken van een mechanische pomp. De tuin is aangelegd op een helling, dankzij het gebruik van verschillende terrassen, met uitzicht op de stad Rome.

Strand van Anzio

In de zomer stromen de inwoners naar de stranden van Ostia om te ontsnappen aan de temperaturen van 40°C. Maar als je hunkert naar een duik in zee, is een goede optie om iets verder te gaan naar de stad Anzio. Anzio is een meer schilderachtige omgeving met kleine kliffen, grotten en tal van Romeinse ruïnes direct aan het strand.

Na wat tijd op het strand, heb je de mogelijkheid om naar het centrum van de stad te wandelen, beroemd om zijn viseconomie of nog beter het WWF natuurreservaat van "Tor Caldara". Tor Caldara is ongeveer 8 km van Anzio.

Genzano

Genzano is een klein stadje aan de rand van een vulkanisch meer dat "Lago di Nemi" heet. Het heeft een mooi historisch centrum met kleine steegjes en geplaveide straatjes. Het hoogtepunt is het enorme paleis uit de 18e eeuw met een prachtig uitzicht over het meer. Maar de belangrijkste reden om erheen te gaan is de "Infiorata di Genzano". Het is een religieus festival dat elk jaar plaatsvindt tijdens het Corpus Domini feest, in juni. De hoofdstraat van de stad is bedekt met 13 bloementapijten die religieuze of burgerlijke scènes voorstellen. Het is een evenement dat je niet mag missen! Op de laatste dag van het feest wordt het evenement afgesloten met een optocht in traditionele klederdracht. Dan eindigt het allemaal met kinderen en feestvierders die de tapijten vernielen en een bloemblaadjesgevecht beginnen!

Lago della Duchessa & Lago del Torano

Lago della Duchessa, letterlijk "meer van de hertogin" is een populaire bestemming om te wandelen niet ver buiten Rome. Het is een bergmeer op een hoogte van 1788 meter boven de zeespiegel, gelegen in een beschermd gebied dat in het warme seizoen wandelend kan worden bezocht met de hond, of met sneeuwschoenen in de winter. Het is een gemakkelijke wandeling, ook geschikt voor niet al te ervaren wandelaars.

Het Lago del Turano is een kunstmatig meer, gebouwd in 1939 als reservoir voor een waterkrachtcentrale. Het is een goede bestemming voor een zomerse dagtocht, zonnebaden en relaxen aan de oevers. Het is een perfecte keuze voor een luie dag. Een bezoek aan de pittoreske dorpjes Castel di Tora en Colle di Tora mag je zeker niet missen. Verdwaal in de kleine steegjes en op de terrasjes totdat je een prachtig uitzicht over het meer hebt gevonden.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!