Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Lot-et-Garonne

Met de hond op vakantie naar de Lot-et-Garonne in Frankrijk

Ten zuiden van de Dordogne vind je de typische Franse streek Lot-et-Garonne. Deze prachtige streek is minder toeristisch als bijvoorbeeld de zuidelijke kuststreken in Frankrijk. Een heerlijke plek dus om te rust te komen in een vakantiehuis samen met de hond. De streek kenmerkt zich met een aantal typische franse kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige zonnebloemvelden over het glooiende landschap.

Ook vind je in deze omgeving tal van wijngaarden met de lekkerste wijnen. Een echte aanrader in de zomer zijn de vele dorpjes in de omgeving. elke avond is er wel een avondmarkt te vinden waar je heerlijk Bourgondisch kan eten en drinken en kan opgaan in de franse cultuur. Ben je gek op kastelen dan is de Dordogne op rijafstand waar tal van kastelen te vinden zijn.

Wandelen en fietsen

De Lot-et-Geronne leent zich goed om heerlijk te wandelen en te fietsen. Ideaal dus om er met je hond op uit te gaan tijdens de vakantie. Houden jullie van wandelen, pak dan een stuk van de wereldberoemde route van Santiago de Compostella mee. Deze route loopt dwars door de regio. Voor de fietsers onder ons zijn de routes langs Canal des Deux Mers en Véloroute aanraders. Deze leiden je langs een prachtige vallei.

Prachtige Sterrenhemel

Doordat de omgeving in de Lot-et-Geronne dunbevolkt is kun je na zonsondergang genieten van een prachtige sterrenhemel. Een echte aanrader tijdens de vakantie is om in de buurt van Montayral naar de sterrenwacht te gaan. Bij Gap47 krijg je een kijkje achter deze prachtige sterrenhemel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!