Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Loire

Loire

Op vakantie met de hond naar Loire

  • Kastelen, kastelen, kastelen en hier en daar een chateau
  • Heerlijke witte wijnen
  • Makkelijk bereikbaar
  • Zeer divers door ligging aan zee en binnenland

Er zijn veel dingen te doen in de Loire maar laten we eerlijk zijn, de meeste hebben te maken met kastelen. De Franse Loire vallei is de thuisbasis van, ik maak geen grapje meer dan 300 kastelen. In een 500m2 groot stuk Europa. Dat laat nauwelijks ruimte over voor een betoverd bos, toch? Hieronder volgt een selectie van onze favorieten kastelen, wandelingen en bezienswaardigheden.


Wandeltochten met de hond

Walking Loire Valley is een wandeltocht langs het UNESCO werelderfgoed 'centrale Loirevallei'. Het is een gematigde uitdaging vanwege de afgelegde afstanden en niet zozeer vanwege de stijgingen of dalingen. Walking Loire Valley biedt twee formules, dus maak je keuze op basis van voorkeur en de tijd die beschikbaar is: een 10 of een 7 nachten versie, waarbij je gemiddeld 6 kilometer per dag wandelt. Waar je ook voor kiest, je zal genieten van een verscheidenheid aan wandelpaden, waaronder promenades en richels langs de rivier, bossen, open landschappen en natuurlijk wijngaardwandelingen door de mooiste wijnbouwgebieden van de Loire.


Chartres

De stad Chartres ligt slechts 60 mijl ten zuidwesten van Parijs en is wereldberoemd om zijn kathedraal - Cathédrale Notre-Dame de Chartres. Een bezoek aan Chartres is een prima dagtocht vanuit Parijs en/of een goed begin van je rondreis door de Loirevallei. De kathedraal van Chartres staat, net als het grootste deel van de Loirevallei, op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en vertegenwoordigt niet alleen "het hoogtepunt van de Franse gotische kunst", maar ook "een Disney-prinses zou hier zo kunnen trouwen". De kathedraal van Chartres - in 1205 met de grond gelijkgemaakt - is beroemd omdat het een van de best bewaarde gotische kathedralen van Europa is. De meeste glas-in-lood ramen zijn origineel en hebben een speciale blauwe kleur die, naar het schijnt, op magische wijze is verschenen.


Chateau de Chenonceau

Chenonceau, een van de elegantste kastelen van Frankrijk en overspant de rivier de Cher boven op een sierlijke boogbrug. Het is moeilijk om niet ontroerd en geprikkeld te raken door de glorieuze omgeving, de formele tuinen, de magie van de architectuur en de fascinerende geschiedenis van het kasteel, gevormd door een reeks machtige vrouwen. Het interieur is ingericht met zeldzaam meubilair en een kunstcollectie die werken omvat van Tintoretto, Correggio, Rubens, Murillo, Van Dyck en Ribera (kijk uit naar een buitengewoon portret van Lodewijk XIV).


Musée du Compagnonnage

Dit buitengewone museum - een absoluut juweeltje! - zet de beroemde compagnonnages van Frankrijk in de schijnwerpers, gildeorganisaties van ambachtslieden die alles van middeleeuwse kathedralen tot het Vrijheidsbeeld hebben gemaakt. Tientallen beroepen - van timmerman tot zadelmaker tot slotenmaker - worden hier gevierd met voorwerpen die met de hand zijn gemaakt van hout, smeedijzer, brons, steen, baksteen, klei en leer; blikvangers zijn onder meer exquise houten architectuurmodellen van uitgebreide torens en een miniatuur smeedijzeren poort die 14 jaar in beslag nam om te maken.


Orléans

Orléans, na Tours de grootste stad in de Loirevallei, is een goede uitvalsbasis om de streek te verkennen. De stad is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Jeanne d'Arc en dankt haar voortbestaan aan de 17-jarige "Maagd van Orléans", die de Fransen naar de overwinning op de Engelsen hielp leiden toen Orléans in 1429 werd belegerd. Het Maison de Jeanne-d'Arc, een klein museum in een gerestaureerd 15e-eeuws huis, is gewijd aan Jeanne d'Arc, die nu door de katholieke kerk als heilige wordt erkend.

Een andere bezienswaardigheid die in verband wordt gebracht met Jeanne d'Arc, waar ze in stilte bad, is de 13e-eeuwse Cathédrale Sainte-Croix. De monumentale buitenkant van de kathedraal heeft twee torens (81 meter hoog), vijf deuropeningen en een uitgebreide barokke decoratie. Alleen al de omvang van het interieur laat een blijvende indruk achter, terwijl kleurrijke glas-in-loodramen de bezoekers in staat stellen zich te vergapen aan de geschiedenis van Jeanne d'Arc.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!