Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Dordogne

Vakantiehuis Dordogne met hond

  • Beroemde keuken van de Périgord
  • Heerlijk klimaat
  • Prachtige natuur met ontzettend veel wandelmogelijkheden met de hond
  • Bordevol kastelen

De Dordogne heeft zijn naam verdiend aan de gelijknamige rivier. Deze prachtige rivier zorgt voor veel plezier bij kinderen en honden dankzij de vele vertakkingen, kano mogelijkheden en natuurlijk door het bouwen van dammen. De rivier heeft in de ijsstijd een prachtige route uitgezet door diverse toeristische hoogtepunten in de regio zoals het middeleeuwse Sarlat, de grotten van les Eyzies en het pelgrims dorp Cadouin. Daarnaast komen de meeste dorpen van de fameuze ‘mooiste dorpen van Frankrijk’ uit deze regio en daardoor kan je geen verkeerde afslag nemen in de Dordogne met je hond. Kenmerkend voor de vakantiehuizen in deze regio is de typische Périgord stijl die zorgt voor natuurlijke verkoeling met het genot van weidse uitzichten. Wil je direct een vakantiehuis in de Dordogne waar je hond welkom is uitzoeken? Klik dan op onderstaande link.

AANBOD DORDOGNE


Bezienswaardigheden tijdens verblijf in de Dordogne met je hond

Wil je er tijdens jullie verblijf in een vakantiehuis in de Dordogne met je hond op uit trekken dan zit je hier goed. De prachtige omgeving nodigt je uit om te genieten van het prachtige uitzicht. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Domme

Deze voormalige vestingstad was het centrum van de Franse 100-jarige oorlog. Door het niveauverschil en de natuurlijke bescherming is het tegenwoordig een prachtige locatie voor een dag-trip samen met je hond. Gelukkig is het tegenwoordig een stuk vreedzamer.


La Roque Gageac

Dit pittoreske dorp bevindt zich bovenaan een klif waardoor je er met bewondering vanaf beneden naar kan kijken. Vanuit het dorp zelf heb je daarentegen een werelds uitzicht over het landschap. Beneden aan het water vind je een restaurant waar je heerlijk kan eten terwijl je de kayakkers voorbij ziet peddelen en je hond af en toe een duik in het water neemt om ze te begroeten.


De grotten van Font-De-Gaume

Er zijn meerdere prehistorische grotten te vinden in de Dordogne maar dit is wellicht wel de mooiste. Men denkt dat de tekeningen maar liefst 15.000 jaar oud zouden zijn. Het is tevens de laatste grot ter wereld waar kleurschilderingen open zijn voor het publiek. De hond zal helaas even buiten moeten wachten.


Rocamadour

Niet alleen een heerlijk lokaal pittig kaasje maar ook een van de meest indrukwekkende chateau's uit de regio. Je kan ervoor kiezen om samen met vele anderen hier te overnachten terwijl je te voet onderweg bent naar Compestella. We nemen het je ook niet kwalijk indien je de voorkeur geeft om de auto te nemen en te parkeren op het plein van de heilig verklaarde sint Rocamadour.


De keuken van de Périgord

Alhoewel soms bekritiseerd kan men niet om de heerlijke smaken heen van deze regio. De truffels hebben hier een grote plek in het lokale palet. Daarnaast staat de regio bekend om de echte Foie gras paté en de Magret de canard. Nergens ter wereld vind je deze elders beter. We hoeven het uiteraard niet eens te hebben over de vele lekkere wijnen die hier hun oorsprong hebben. Onze persoonlijke favoriet komt van de wijnvelden bij Bergerac. Met iets meer kracht dan de beroemde buurman Bordeaux en zonder de zware tannines van de zuidelijke buurman in Cahors. Helaas geen wijn voor de hond maar zolang de baas blij is zal het hem ook goed vergaan.


Vakantiehuis in de Dordogne voor je hond en het hele gezien

Wil je samen met jullie hond en kinderen genieten van deze prachtige regio in Frankrijk, dan raden we je een verblijf in een vakantiehuis in "Les Hameaux de Miel" van harte aan. Dit park ligt in een prachtige omgeving en is voorzien van leuke faciliteiten voor de kinderen. Zo  zijn er twee zwembaden, een leuke speeltuin en tafeltennistafels. Tevens ligt het park aan een leuk zwemmeer. Voor de ouders is er een terras waar je kunt genieten van een drankje en kun je in de ochtend gebruik maken van de broodjesservice. Een ideale uitvalsbasis om te genieten van wat de omgeving te bieden heeft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!