Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Bourgogne

Bourgogne

Bourgogne

  • Genieten van de beste wijnen ter wereld
  • het Bourgondische leven is hier uitgevonden
  • Gezellige franse dorpen
  • Prachtig natuurgebied met meren, groene heuvels en kastelen

Ten zuid-oosten van Parijs op de hoogte van Zwitserland ligt de provincie Bourgogne. Hou je van heerlijk tafelen en lekkere wijnen dan is dit de streek om op vakantie te gaan! De uitdrukking 'Bourgondische leven' komt voor uit de Bourgogne wat veel zeggend is over de manier van leven in deze streek. De landelijke streek ademt cultuur uit en je vind er tal van leuke franse dorpen ontstaan in de middeleeuwen. De regio is met name wereldberoemd om de wijnen die er worden gemaakt. Met name Chardonnay en Pinot Noir worden hier op grote schaal geproduceerd.

Wijngaarden van Côte d’Or

De meest populaire wijnstreek in de Bourgogne is de Côte d'Or. De omgeving wordt gekenmerkt door grote wijgaarden maar ook door groene heuvels, leuke franse dorpen en prachtige kastelen. Veel wijngaarden liggen aan deze kastelen vandaar dat veel wijnsoorten in de naam "Chateau" dragen. Je kunt er prachtig wandelen. Hou je van wandelen en van wijnproeven dat zit je hier helemaal goed. Er zijn namelijk 5 verschillende wijnroutes te vinden die het wandelen combineren met een bezoek aan verschillende wijngaarden. Deze routes zijn uiteraard ook met de fiets of per auto af te leggen.

Natuurgebied de Morvan

Voor de natuur is voldoende plek in de streek. Het meest bekende natuurgebied in de Bourgogne is de Morvan. Dit prachtige natuurgebied bestaan uit heuvels, meren en kabbelende beekjes. De meren bieden verkoelen voor jou en je hond tijdens een mooie wandeling. Naast natuur vind je in de Morvan prachtige kastelen en dorpjes zoals je die alleen in Frankrijk tegenkomt.

Leuke dorpen in de Bourgogne

Naast de kleine franse dorpen waar je enkel een verdwaalde Franse boer tegenkomt heeft de omgeving een aantal kleine steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Vézelay is een kleine stadje op een groene heuvel met uitzicht over de omgeving. Deze oude pelgrimsstad ligt op de route naar Santiago de Compostella. Het kenmerkt zich door kleine straatjes en stegen. Verder is er een bijzondere basiliek te vinden. De legende gaat dat hier de gebeente van Maria Magdalena liggen opgebaard.

Ook Bibracte is de moeite waard om te bezoeken. Deze stad is gesticht door de Galliërs. Veel overblijfselen uit die tijd zijn door archeologen opgegraven en zijn voor het publiek te bewonderen. Ook Cluny is een historisch stadje dat voortgekomen is vanuit een oude abdij. Ook hier vind je veel historische gebouwen waardoor het leuk is door dit stadje te wandelen of te genieten van een lunch onder het genot van een heerlijke regionale wijn.

Beaune

Voor alle wijnliefhebbers is dit een stad die je niet mag overslaan tijdens een vakantie in de Bourgogne. Deze stad ligt in het hart van de Côte d'Or en is de absolute wijnhoofdstad van de Bourgogne. Voor de bourgondiërs onder ons is dit 'the place to be'! Het stadje zit vol heerlijk restaurants, wijnkelders, pijnproeferijen, wijnhandelaren en terrassen.

Dijon

De hoofdstad van de Bourgogne is de stad Dijon. De stad heeft veel middeleeuwse en historische gebouwen en is wereldberoemd om de mosterd die er gemaakt wordt. Deze wordt over de hele wereld geëxporteerd en staat bekend als de beste mosterd van de wereld.

Het mag duidelijk zijn dat een vakantiehuis in de Bourgogne geen slechte keuze is. Je kunt er fantastisch genieten en de combinatie van  natuur en het bourgondische karakter maakt het een ideale mis van er op uit met de hond en heerlijk genieten van eten en de heerlijkste wijnen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!