Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Auvergne

Auvergne

Auvergne

  • Vulkanisch gebied
  • Prachtig middelgebergte en niet te toeristisch
  • Veel te beleven en te zien in de omgeving

In midden-zuid Frankrijk vind je de Auvergne. Deze provincie is gek genoeg nog niet ontdekt bij de grote massa wat zo z'n voordelen heeft. Boek je een vakantiehuis in de Auvergne dan zul je geen hordes toeristen aantreffen. Dit vulkanische gebied wordt gekenmerkt door prachtige heuvels en middengebergte dat is ontstaan door de vulkanen. De omgeving kenmerkt zich door prachtige bossen, glooiende zonnebloemvelden en kastelen uit de middeleeuwen. In het gebied liggen twee bergen die een prachtig uitzicht bieden over de regio, Puy de Dome en Puy de Sancy. Doordat er veel natuur is en de Auvergne niet heel toeristisch is kan jouw trouwe viervoeter bijna overal onaangelijnd rondlopen. Dus ook voor de hond geeft de Auvergne het perfecte vakantiegevoel!

Wandelen en Fietsen

De Auvergne is een geweldige uitgangsbasis voor wandel en fietsliefhebbers. Je vindt er prachtige bossen afgewisseld met de mooiste landerijen vol zonnebloemvelden. Met name dat laatste geeft een prachtig aangezicht. Ook voor de hond is het goed vertoeven. Je kunt vrijwel overal loslopen! Voor de fanatieke fietser is de Auvergne een walhalla. Je kunt er flink wat hoogtemeters maken en de omgeving verveelt nooit. Ook is het prettig dat het een rustige omgeving is wat wel zo veilig is op de fiets. Voor de iets minder fanatieke fietsers brengt een elektrische fiets uitkomst.

Vulkanen

In het midden van de Auvergne vind je het 'Parc des Volcans'. Het is niet te missen dat dit gebied is gevormd door de vele vulkanen die meer dan 6000 jaar geleden tot uitbarsting kwamen. In de omgeving zijn veel activiteiten te ondernemen die inzicht geven in deze natuurwonderen. Zo kun je de Puy de Dome opwandelen met de hond of je kunt ervoor kiezen om met een treintje naar de top te gaan. Daarnaast zijn er verschillende musea over vulkanen te vinden en is er een openluchtmuseum waar een hele krater is uitgegraven.

Puy de Sancy

Wil je op hoge hoogte wandelen, breng dan een bezoek aan de Puy de Sancy. Vanuit de dorp Super Besse vertrek een gondel richting de top van de berg op 1886 meter hoogte. Hier kun je prachtig wandelen en genieten van een eindeloos uitzicht. In het dorp Super Besse worden tal van activiteiten georganiseerd die leuk zijn voor het hele gezin. Zo kun je er mountainbike huren om de berg af te gaan of kun je via een spectaculaire tokkelbaan 240 meter afdalen. Een hele ervaring om het gevoel te hebben te vliegen. In de winterperiode is Super Besse klein skigebied waar met name de lokale bevolking gebruik van maakt.

Murol

In de omgeving zijn vele kastelen te vinden uit de middeleeuwen. Op veel bergen vind je deze kastelen. Zo hadden de kasteelheren in de middeleeuwen een goed uitzicht op wat er in de verte op hen afkwam. Een van de leukste kastelen om te bezoeken is kasteel Murol. Zeker met kinderen is dit een hele belevenis. Naast een kijkje in het kasteel worden hier in een prachtige buiten arena riddergevechten gehouden door acteurs. Honden zijn ook toegestaan in Murol! Ga je naar Murol, neem dan ook een kijkje op de gezellige markt in het dorp onderaan het kasteel. Vaak is hier in de ochtend een gezellige franse markt.

Veel voor kinderen

De Auvergne biedt veel leuke activiteiten voor het hele gezien. Naast alle activiteiten rondom de vulkanen is er een dierentuin in de omgeving en zijn er een tweetal treinsporen die je fietsend op een treinwagon kunt afleggen. Een leuke manier om te genieten van de prachtige omgeving.

Populaire vakantiehuizen in Auvergne met de hond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!