Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Ardeche

Ardeche

Ardèche

  • Prachtige kloven langs de rivier Ardèche
  • Druipsteengrotten
  • prachtige natuurgebied vol bossen, rotsen, beken en rivieren

In het zuid-oosten van Frankrijk, iets ten noorden van de stad Montpellier vind je de bekende regio Ardèche. Een regio die populair is onder Nederlanderse vakantiegangers. Door de ligging in het zuiden is er aan zon geen gebrek en zeker in de zomermaanden kan het er warm zijn. De naam dankt zich aan de rivier de Ardèche die door de regio stroomt. Deze rivier biedt naast verkoeling ook een hoop mogelijkheden tot watersport. Denk aan kanoën maar ook een wandeling langs de rivier met jouw hond leidt je langs de mooiste kloven en leuke kleine strandjes waar veel lokalen genieten van een picknick. De regio staat ook bekend om haar grotten met druipstenen en zelfs muurschilderingen uit de oudheid. Ook huisvest het tal van knusse middeleeuwse stadjes. Ideaal om ' s avonds een hapje te gaan eten of te genieten van de oude architectuur.

Alle vakantiehuizen in de Ardèche


Gorges de l’Ardèche

Voor een wandeling of kanotocht moet je bij de rivierkloof Gorges de l'Ardèche zijn. Het is een van de trekpleisters van het gebied. De kloof is op sommige plekken wel 300 meter diep en is tientallen kilometers lang. Ruim voldoende voor een paar stevige wandelingen! Ook is de kloof populair onder kanoërs en kajakkers.


Pont d'Arc

In de kloof van Gorges de l' Ardèche vind je ook Pont d' Arc. Dit is een natuurlijke brug ontstaan door de rivier. Het is ook mogelijk om over de brug te lopen. Direct naast de brug ligt een klein strandje waar je kunt genieten van de rivier en het uitzicht.


Grotten van Aven d’Orgnac & Saint Marcel d' Ardèche

Wil je grotten bezoeken dan is deze grot echt de moeite waard. De grotten dalen of tot 120 meter onder zeeniveau en zitten vol met prachtige druipstenen. Hou er rekening mee dat je ongeveer 700 treden moet nemen om helemaal beneden in de grot te komen.

Raak je niet uitgekeken op de grotten breng dan ook een bezoek aan de Saint Marcel d'Ardèche. Deze grot behoort tot een van de langste druipsteengrotten van Europa met een onderaard netwerk van maar liefst 46 kilometer. Een nadeel van de grotten is wel dat honden niet zijn toegestaan.

Mont Gerbier-de-Jonc

De Ardèche wordt gekenmerkt door prachtige rotspartijen, bossen en rivieren. Dit zijn dan ook precies de eigenschappen van Natuurpark Mont Gerbier-de-Jonc. Tijdens een wandeling door dit gebied kom je overal kleine beekjes tegen of zelf watervallen langs de rotsen. In het gebied zijn ook nog twee oude vulkanen te vinden die goed te beklimmen zijn. Voordeel van het gebied is dat de bomen met name in de zomer voor verkoeling zorgen voor zowel de hond als het baasje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!