Menu
  • Voor vakantiehuizen met hond
  • Kwalitatieve vakantiehuizen
  • Laagste prijsgarantie
  • Betrouwbaar
Wallonië

Wallonië

Op vakantie met de hond naar Wallonië

  • De Ardennen is een van het mooiste natuurgebied in Europa.
  • Prachtig landschappen van grote heuvels tot bossen en heidevelden.
  • Vakantiehuizen midden in de natuur waar honden welkom zijn.
België in onderverdeeld in twee delen. Het noordelijke deel is Vlaanderen en de Zuidelijke kant noemen we Wallonië. Wallonië ligt grotendeels in het Franssprekende gedeelte van België. Helemaal in het noorden wordt wel Nederlands gesproken en tegen de Duitse grens zelfs Duits. Onder de wandelliefhebbers en hondenliefhebbers is Wallonië met name bekend om de Ardennen. Logischerwijze is dit de toeristische regio waar we veel vakantiehuizen aanbieden midden in dit prachtige stukje natuur.

Vakantiehuizen in Wallonië


Ardennen

De Ardennen is misschien wel het mooiste natuurgebied van de Benelux en tevens een van de allergrootste. Hondenliefhebbers die met de hond een vakantiehuis boeken in Wallonië doen dit dan ook vaak in dit prachtige natuurgebied.

Voor zowel de hond als het baasje is het een heerlijk omgeving waar van alles te beleven is. Je vind hier de mooiste wandelroutes, de mooiste uitzichten en de meest pittoreske dorpjes van België. We bieden tal van leuke vakantiewoningen aan in dit prachtige uitgestrekte gebied. Het landschap is zeer divers, het kenmerkt zicht door grote uitgestrekte bossen, heuvels, rivieren, grotten, kastelen en ga zo maar door. Jouw hond zal hier de tijd van z'n leven hebben.

Echte aanraders in de Ardennen zijn Spa, Bastogne, Durbuy, de Watervallen van Coo, Houffalize en de grotten van Han. Dit is echter maar een kleine afspiegeling van wat er te beleven valt in dit prachtige gebied voor zowel jou als voor de hond. Mocht je met de kinderen gaan dan bieden de Ardennen vele mogelijkheden. Denk hierbij aan klimmen, kanoën, abseilen enzovoorts. Maar enkel de omgeving zelf biedt al voldoende vertier voor jong en oud.


Natuurpark Hoge Venen

Natuurpark Hoge Venen maakt deel uit van het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen - Eifel. Het ligt dus op het grensgebied met Duitsland. De Belgische kant maakt onderdeel uit van de Ardennen. Het gebied kenmerkt zich door heide en veenlandschap en kent een unieke flora en fauna. Daarnaast omringt het zicht met prachtige bossen zoals je die gewend bent van de Ardennen. Het is wel belangrijk om goede informatie in te winnen waar je hond wel en niet kan loslopen. Sommige delen van het gebied zijn zo beschermd dat zelfs honden er niet zijn toegestaan. Gelukkig zijn er tal van prachtige routes die je hieromheen loodsen. Mocht je meer willen weten waar je met de hond goed kunt wandelen raden we je volgende artikel aan.

Ben je nog nooit in dit deel van de Ardennen geweest? an is het een echte aanrader voor als je een weekendje een vakantiehuis boekt met je hond in Wallonië.

Wil je meer informatie over België lees dan ook eens onze uitgebreide informatie over België als vakantieland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen!